NIJE NI SLUTIO DA MU JE OVO POSLEDNJI BORAVAK U SELU Samouki vozač ubio mladića kod Bačke Topole, meštani u strahu za bezbednost svoje dece

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2022, 19:48

"NIJE NI SLUTIO DA MU JE OVO POSLEDNJI BORAVAK U SELU" Samouki vozač ubio mladića kod Bačke Topole, meštani u strahu za bezbednost svoje dece

Dva sela Gunaroš i Bogaraš sa severa Bačke, blizu Bačke Topole, danas tuguju za mladićem, koji je napunio tek 19 godina, a noćas je izgubio život na seoskom putu u Gunarošu

Tragedija se dogodila kada je D.T. (22) udario kolima devetnaestogodišnjeg mladić Enrike Kančara (19), koji se peške kretao putem, nakon čega je policija u Subotici uhapsila vinovnika nezgode, zbog sumnje da je izvršio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Osumnjičeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se tereti da je noćas, u naselju Gunaroš, upravljajući vozilom, u stanju teške alkoholisanosti i bez položenog vozačkog ispita, udario devetnaestogodišnjeg pešaka, koji je usled povreda preminuo na licu mesta.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Subotici, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu.

Komšije koje znaju oba mladića, kažu da su živeli u susednim selima, Bogarašu i Gunarošu, a nastradalog mladića hvale po mnogo čemu, posebno po dobroti i privrženosti porodici.

- Enrike je završio pekarski zanat, radio je u našoj bačkotopolskoj fabrici Doža Đerđ. Onda je odlučio da ode u inostranstvo, da pomogne porodici zaradi nešto za sebe. Meštani su ga sretali najčešće dok se biciklom kretao po selu. Čuli smo da je došao na rođendan nekom od rođaka familije Kančar i ne sluteći da će mu to, na žalost, biti poslednji boravak u selu, pričaju susedi iz Gunaroša.

Sudbina je bila neumitna, mladić je otišao da se vidi sa prijateljima u obližnjem kafiću, a u povratku je smrtno nastradao dok se kretao putem.

- Strašnu vest smo čuli jutros, da je mladić poginuo. Bio je jako uzoran mladić, javi se na ulici, lepo vaspitan. Ali rekoše da mladić koji ga je udario nikad nije ni polagao vozački. Nama je taj put poznat, ide se i traktorima i prikolicama tim putem, a mnogo je samoukih vozača, koji nemaju dozvolu, voze i pod uticajem alkohola, pa strahujemo najviše za decu kada noću odu od kuće - kaže žena iz susedstva nastradalog mladića.

Osumnjičeni će se za dva dana naći pre javnim tužiocem u Subotici, kada će biti poznati svi detalji tragične nesreće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.