NIJE MILO OVO OČEKIVAO: Hrvati zatvorili granice i za građane Crne Gore

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Maj.2020, 15:27

NIJE MILO OVO OČEKIVAO: Hrvati zatvorili granice i za građane Crne Gore

Hrvati svoje granice ne otvaraju ni za turiste iz Crne Gore.

Kako prenose hrvatski mediji, Hrvatska je na današnjem zasedanju vlade donela odluku da otvori granice za deset evropskih zemalja, ali ni Crne Gore nema na spisku.

- Uspeli smo u prvom poluvremenu pobediti epidemiju. Napravili smo plan po kojem bismo izmenili odluku o privremenoj zabrani prelaska granice za državljane niza zemalja, za turizam. To bi se odnosilo na Sloveniju, Mađarsku, Austriju, Češku, Slovačku, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Estoniju, Letoniju, Litvaniju, Poljsku i Nemačku. Prema našoj analizi i epidemiološkim slikama, ovo su zemlje u kojima postoji ili sličan rezultat ili su trendovi takvi da možemo doneti takvu odluku uz epidemiološke preporuke i posebnu aplikaciju, koja je već napravljena za dolazak državljana iz ovih zemalja za turističku sezonu - rekao je premijer Hrvatske, Andrej Plenković.

Podsetimo, premijer Hrvatske Andrej Plenković najavio je danas otvaranje granice za turiste iz 10 zemalja, među kojima nema Srbije.

On je rekao da su prema analizi i epidemiološkim slikama, ovo zemlje "u kojima postoji ili sličan rezultat ili su trendovi takvi da možemo doneti takvu odluku uz epidemiološke preporuke i posebnu aplikaciju, koja je već napravljena za dolazak državljana iz ovih zemalja za turističku sezonu", rekao je Plenković.

Dodao je da je siguran da će se, kako situacija bude odmicala, popis zemalja proširivati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.