NIJE KOMA ULOGA ZA MILENKA

Izvor: Kurir, 20.Jan.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIJE KOMA ULOGA ZA MILENKA

U Pozorištu na Terazijama, u kojem je popularni glumac angažovan, još ne razmišljaju o zameni, veruju da će se oporaviti

Dok se poznati beogradski glumac Milenko Zablaćanski, koji je pre dve nedelje teško povređen u saobraćajnoj nesreći, i dalje bori za život, predstave u kojima je on glumio do daljeg su otkazane. To je za Kurir potvrdila Nađa Pijale, potparol Pozorišta na Terazijama, u kojem je ovaj glumac angažovan.

- Ne razmišljamo o tome da Zablaćanskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zameni neki drugi glumac, jer svakog dana očekujemo da čujemo da mu je bolje i da se oporavlja. Predstave u kojima on glumi inače nisu stavljene na repertoar u toku ovog meseca zbog njegovog angažovanja na snimanjima i nećemo ih ni vraćati dok se on ne oporavi - rekla je Nađa Pijale.

Predstave koje čekaju na oporavak Zablaćanskog su njegov kabare „Zamisli život“, zatim Pavićeva komedija u sedam slika „Svadba u kupatilu“, u kojoj igra glavnu ulogu, „Svetlosti pozornice“, koja igra već treću sezonu, a za koju je Milenko Zablaćanski uz Dragomira Jankovića napisao i libreto, i čuveni „Heroji“ Predraga Perišića, koji su na prošlogodišnjim Danima komedije u Jagodini dobili nagradu „Jovanča Micić“ kao najsmešnija predstava prema oceni publike. Na sceni „Kabare Terazije“ Pozorišta na Terazijama više od 150 puta je izvedena muzička komedija „Trajkovići“. Milenko Zablaćanski je, osim rada na adaptaciji teksta, glavni glumac i reditelj ove predstave. Zdušnu podršku Zablaćanskom na sceni pruža Tanja Pjevac u ulozi advokata. „Trajkovići“ su premijerno izvedeni 1996. godine, a osim beogradske publike, u lepoti Pavićevog humora i nadahnutoj igri glumačkog para uživali su gledaoci mnogih gradova naše zemlje, kao i publika na gostovanjima u Makedoniji, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj i Engleskoj.

Zablaćanski se oprobao i kao režiser svoje hit tok-šou predstave „Moj Milenko leg’o je da spava“, koja takođe čeka na njegov povratak.

Inače, zdravstveno stanje Zablaćanskog je i dalje nepromenjeno. On je u nesreći koja se dogodila 5. januara u blizini Zlatibora zadobio teške povrede glave i mozga i od tada je u komi. Zablaćanski je priključen na aparate za veštačko disanje, a lekari VMA su mu odmah po prijemu u tu ustanovu ugradili senzor za direktno merenje pritiska u lobanji.[ antrfile ]

ŠTA ĆE BITI SA „BELOM LAĐOM“?

Slobodan Terzić, urednik serijskog programa RTS, istakao je u beogradskim medijima da je Zablaćanski unapred snimio svoju ulogu u novim epizodama serije „Bela lađa“, čije emitovanje počinje za mesec dana.

- Snimanje „Bele lađe“ još traje. Ono što je poznato, jeste da će nove epizode startovati 10. februara, kad bude završeno emitovanje repriznih emisija. Milenko u seriji glumi jedan od glavnih likova i nedavno je snimio svoj deo u novim epizodama. Zasad ne znamo šta će biti s njegovom ulogom, ali svi se nadamo i molimo da će se brzo oporaviti i nastaviti tamo gde je započeo - rekao je tada Terzić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.