NIJE IŠLO SVE PO PLANU! Oglasio se kineski general: Jednim manevrom naterali avion Nensi Pelosi da promeni rutu (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2022, 23:53

NIJE IŠLO SVE PO PLANU! Oglasio se kineski general: Jednim manevrom naterali avion Nensi Pelosi da promeni rutu (VIDEO)

Akcije kineske vojske primorale su avion predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi da skrene na putu ka Tajvanu, rekao je general kineske Narodnooslobodilačke vojske (PLA).

PLA u utorak je sprovela "potpuno praćenje i nadgledanje" transportnog aviona C-40 američkog ratnog vazduhoplovstva koji je prevezao Pelosi na Tajvan iz Kuala Lumpura, primoravši ga da zaobiđe istočno od Filipina umesto da preseče Južnokinesko more, tvrdi general-major Meng >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ksiangkingu, profesoru na Univerzitetu nacionalne odbrane, vrhunskoj akademiji PLA, prenosi SCMP.

- Naše trupe raspoređene na više lokacija postale su odvraćanje (avionu) - rekao je Meng za državnu televiziju CCTV, dodajući da je PLA postavila pomorske i vazdušne snage u oblastima južno od Tajvana, uključujući kanal Baši.

Ali Meng nije elaborirao koje mere je PLA preduzela za "praćenje i nadzor". Meng je takođe rekao da je najava PLA o vežbi kod istočne obale Tajvana primorala udarnu grupu nosača aviona USS Ronald Regan, koja je bila u blizini tog područja da zaštiti Pelosi, da plovi stotinama kilometara istočno od ostrva.

BONUS VIDEO: Vojne vežbe Kine oko Tajvana

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.