NIGDE BEZ DEBELE ZIMSKE JAKNE! Nagla promena vremena u Srbiji - stiže nam SNEG i u nižim krajevima!

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2019, 01:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIGDE BEZ DEBELE ZIMSKE JAKNE! Nagla promena vremena u Srbiji - stiže nam SNEG i u nižim krajevima!

Što smo šetali u tankim jaknama, šetali smo se.

Od sutra bez duge i tople zimske jakne ne treba izlaziti napolje, posebno u jutarnjim satima, kada će temperature u većini zemlje biti ispod nule. Meteorolozi za utorak najavljuju sneg i u nižim delovima.

Na visokim planinama već se zabelelo, a za tri dana je sneg moguć i u nižim delovima.

- U utorak ujutru i pre podne moguć je sneg, i to u nižim delovima brdko-planinskog dela zemlje. U Beogradu je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << isto moguć sneg i to uglavnom u višim delovima grada, gede bi moglo da bude do centimetar-dva snega. Od srede biće dva-tri dana mraza, a onda sledi porast temperature na maksimalne vrednosti od 10 do 14 stepeni, pa onda opet pad temperature - kaže Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ).

Narednih dana, navode meteorolozi, očekuju nas ledena jutra s temperaturama ispod nule. Tako će, prema podacima RHMZ-a , jutarnja temperatura danas ići od minus šest, koliko će biti na Zlatiboru, pa do minus jedan, koliko će biti u Beogradu, dok će maksimalne dnevne temperature danas iznositi od tri do sedam stepeni.

Meteorolozi za sutra najavljuju oblačno vreme, posle podne s kišom, a na planinama sa snegom. Uveče i u toku noći kiša će preći u sneg i u brdskim predelima zapadne, centralne i južne Srbije.

Vozačima se narednih dana savetuje poseban oprez zbog poledice što donosi opasnost od proklizavanja vozila.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.