Јапански „NIDEC“ „Made in Serbia“

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 14:31

Јапански „NIDEC“ „Made in Serbia“

Председник Србије Александар Вучић званично је отворио фабрике јапанске корпорације „NIDEC“ у Новом Саду. Свечано су отворене симболичним потписивањем кутија са производима, од стране председника Републике и јапанских представника. Фото: Танјуг/Ненад Михајловић Вучић је том >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << приликом изјавио да је ово велики дан, како за Нови Сад, тако и за Србију.
Оно што је посебно важно је да ће мотори произведени у овој фабрици, носити на себи натпис “Made in Serbia”, односно произведено у Србији.
“За нас је ово јако важно, јер не само што запошљавамо велики број људи, не само што смо довели „state of the art“ машине, најбоље роботе, не само то што ће ово да увећа БДП наше земље, већ смо успели у још нечему. Када доводите овакве фабрике, то је замајац за будућност”, рекао је Вучић.
“Када доведете јапански Нидек, онда сви желе да дођу. Ми смо преговоре почели 2020. године, 2021. у потпуности ушли у процес преговарања. И њихов председник је хвалио Србију у тренуцима када многи нису хтели и смели и бескрајно хвала Нидеку на томе”, навео је Вучић.
Вучић је нагласио и да је отварање фабрике Нидек од суштинске важности за Србију, јер како је рекао “Јапанци не долазе на месец или два, већ да остану”, и да ће то подићи стандард и зараду грађана.
„NIDEC“ је основан 1973. године у граду Кјото, у Јапану, а данас је светски лидер у производњи свих врста електромотра са највећим уделом на светском тржишту малих вретенастих мотора који напајају хард дискове.
Корпорација послује у више од 40 земаља, са око 340 компанија у групи и запошљава више од 120.000 људи широм света. Нидец је у Србији основао предузеће крајем јануара 2021. године, а 10. децембра прошле године постављен је камен темељац за нову фабрику, у комплексу који ће имати укупну површину око 60.000 м2. Погон у Новом Саду уједно ће бити и највећи центар јапанске компаније у Европи, у коме ће се производити до 300.000 јединица годишње.
Отварања фабрике електромотора “Nidec” у Новом Саду: Производиће се 300.000 јединица годишње (ФОТО)

 
 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јапански „NIDEC“ „Made in Serbia“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.