NI STRUJE NI MINISTRA VELJE

Izvor: Kurir, 12.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NI STRUJE NI MINISTRA VELJE

Meštani sela Stublo na Zlatiboru ponovo prevareni. Predstavnici Vlade juče nisu došli da čuju njihove probleme i da počnu da ih rešavaju

UŽICE - Dvadesetak meštana dalekog zlatiborskog sela Stublo, koji nikad nisu imali električnu energiju i koji žive u uslovima s kraja 19. veka, juče su uzalud čekali predstavnike Ministarstva infrastrukture i stručnjake EPS i CIP da dođu u selo i konačno počnu da rešavaju njihove najveće probleme.

Takvo obećanje javno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << im je dao ministar infrastrukture Velimir Ilić pre četiri dana u Užicu. Naime, prilikom posete Užicu Ilić je, na podsećanje novinara da meštani sela Stublo još uvek nemaju električnu energiju, obećao da će "rešavanje tog problema početi odmah".

- Već u ponedeljak obezbedićemo četiri miliona dinara da se taj problem reši. Ja ću poslati naše stručnjake iz Ministarstva i CIP da snime stanje i ceo teren, da vide šta treba, a ta četiri miliona daćemo prioritetno - rekao je Ilić, a potom u prisustvu Zorana Adžića, svog pomoćnika za zapadnu Srbiju, dodao:

- Imate moje obećanje i recite meštanima da ću u utorak poslati stručnjake na teren i obezbediti četiri miliona dinara, bez ikakvih problema. Sramota je da neko u 21. veku nema struju, i to još na Zlatiboru. Recite mi ako u ovom kraju ima još takvih problema. Nemojmo dozvoliti da u 21. veku ta bruka prati Srbiju i da neko objavi da ljudi nemaju struju - poručio je Velja.[ antrfile ]

VOLELI BI SIJALICU

Čekajući juče stručnjake i političare, Branko Udovičić (88) i njegova supruga Stojanka (68) pričali su kako bi voleli da za života imaju sijalicu u kući.

- Ako je ministar obećao da će poslati ljude da reše ove naše muke, onda bi tako i trebalo biti. Ne bi smeo ministar da slaže - govorio je Branko bacajući pogled prema brdu odakle se juče nisu pomolili političari i stručnjaci.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.