NI N OD NEZAVISNOSTI Pudždemon: Nema garancija za prevremene regionalne izbore

Izvor: Blic, 26.Okt.2017, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NI "N" OD NEZAVISNOSTI Pudždemon: Nema garancija za prevremene regionalne izbore

Katalonski lider Karles Pudždemon obratio se javnosti danas popodne i odbacio mogućnost raspisivanja regionalnih izbora. Kako je objasnio, sada ne postoje garancije za održavanje izbora.

Pudždemon je trebalo da se obrati katalonskom parlamentu još u 13.30 sati međutim, govor je najpre odložen za jedan sat, a onda i otkazan. Katalonski lider se ipak obratio javnosti u 17 časova i poručio da neće raspisati regionalne izbore.

- Ništa ne opravdava regionalne izbore >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sada, nema dovoljno garancija da bi se oni održali - rekao je Pudždemon i dodao da "niko ne može da kaže da on nije bio za dijalog sa španskom vladom".

Očekivalo da će Pudžemon raspisati izbore kako bi smanjio tenzije sa Madridom, a lokalni mediji pisali su o 20. decembru kao datumu održavanja izbora u Kataloniji. Lider Katalonije nije pominjao proglašenje nezavisnosti, iako se očekivalo da bi i to mogao da bude epilog današnjeg obraćanja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.