NEZVANIČNA VELJINA KANDIDATURA

Izvor: Kurir, 24.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEZVANIČNA VELJINA KANDIDATURA

Iako još nije doneo odluku, lider NS krenuo da prikuplja potpise podrške

BEOGRAD - Velimir Ilić, lider NS i ministar za infrastrukturu, još nije zvanično odlučio da li će biti kandidat za predsednika Srbije, ali prikuplja potpise za kandidaturu! Konačna odluka, kako je Kuriru objasnila potpredsednica NS Dubravka Filipovski, uslediće tek posle sednice Skupštine o Kosovu.

- U petak smo počeli da prikupljamo potpise i nastavićemo. Ali, nećemo podnositi kandidaturu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dok ne vidimo šta će biti s Kosovom. Sednica o pokrajini će možda biti istorijska. Očekujemo i da nas Boris Tadić obavesti da li će Srbija 28. januara potpisati sporazum sa EU o pridruživanju i da će odmah potom uslediti priznanje nezavisnosti Kosova - kaže Filipovski.

Inače, na jučerašnjoj sednici Glavnog odbora NS Ilić je upozorio da će funkcionisanje Vlade Srbije biti "dovedeno u pitanje" ukoliko koalicioni partneri ne postignu dogovor da će Srbija cela u EU.

- U Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa EU mora da uđe klauzula da Srbija neće ući u Uniju ukoliko ne bude celovita, sa Kosovom i Metohijom u svom sastavu - poručio je Ilić koalicionim partnerima u Vladi.

Svi zainteresovani da uđu u trku za predsednika Republike imaju rok da do 30. decembra u ponoć predaju kandidaturu, a konačna lista biće objavljena u Službenom glasniku do 5. januara. Prema Zakonu o izboru predsednika Republike, da bi neko bio kandidovan, mora da ga podrži najmanje 10.000 birača svojim potpisima overenim kod suda, a predlog kandidata podnosi se Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) najkasnije 20 dana pre dana izbora. Redni broj kandidata na listi utvrđuje se žrebom.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.