NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE: Molimo sve građane da ne pribegavaju nasilju

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jul.2020, 19:27

NEZAVISNI SINDIKAT POLICIJE: Molimo sve građane da ne pribegavaju nasilju

O podmuklosti napada i samoj brutalnosti te grupe govori i činjenica da su čak 43 policijska službenika povređena.

Kao i svaki put, pa i sinoć policijski službenici su se suzdžavali u primeni svojih ovlašćenja, sve do trenutka dok nisu napadnuti kamenicama i drugim predmetima od strane grupe nasilnika.

Zadatak policijskih službenika je zaštita lične, imovinske sigurnosti svih građana Republike Srbije,ustavnog poredka i svih institucija,što su oni sinoć >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i činili maksimalno profsionalno i odgovorno, što će uvek i činiti.

Iako su za vreme vanrednog stanja maksimalno i odgovorno izvršavali zadatke i kada su bili najizloženiji virusu, uspeli da održe bezbednost građana na najvišem nivou, nekima očigledno nije bilo dovoljno i sinoć su svoje frustracije pokušali da iskale na policijskim službenicima.

Nezavisni sindikat policije kao jedini reprezentativni sindikat u Ministarastvu unutrašnjih poslova oštro osuđuje sinoćno vandalsko ponašanje jednog dela učesnika protesta i poziva građane da ne pribegavaju nasilju.

Molimo sve građane da ne pribegavaju nasilju, da ne ulaze u sukob sa policijskim službenicima, niti da učestvuju u bilo kakvom vidu nasilja i vandalizma. Od nadležnih organa zahtevamo da se počinici napada najoštrije kazne,a policijski službenici će i dalje obavljati sve zadatke i preduzimati mere za očuvanje stabilnog javnog reda i mira. Svim povređenim kolegama želimo brz oporavak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.