NEZAPAMĆENO U KOŠTUNIĆIMA: Patak dobio infarkt od lisca i pucnja

Izvor: Kurir, 04.Dec.2013, 09:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEZAPAMĆENO U KOŠTUNIĆIMA: Patak dobio infarkt od lisca i pucnja

Domaćin je čuo graju, dotrčao i hicem iz lovačke puške ustrelio lisca, a pticu su našli dva sata kasnije mrtvu

GORNJI MILANOVAC - Da i ptice mogu imati infarkt sa smrtnim ishodom, u domaćinstvu Đorđa Perišića (75) iz Koštunića na Suvoboru, dokazao je patak koji je uginuo posle susreta sa lisicem i pucnja puške.

Protekle noći u kokošinjac je upao lisac i izazvao paniku među živinom. Perišić je čuo graju, dotrčao i hicem iz lovačke puške >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ustrelio lisca iz neposredne blizine, ali nije ranio nijednu kokošku i patku koje stanuju zajedno.

Živina se iz otvorenog kokošinjca razbežala po dvorištu, a jedan patak je specifičnim kricima pokazivao da je preplašen. Dva sata kasnije su ga našli mrtvog, mada bez ikakvih ozleda.

Veterinar Radoš Railić rekao je da i životinje mogu imati infarkt od šoka, a patak je bio suočen sa dve životne opasnosti: lisicom i pucnjem, i to u zatvorenom prostoru, te mu srce nije izdržalo.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.