NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U ŠKOLI: Učitelj mislio da se dete pravi mrtvo, nakon osam minuta dečak stvarno preminuo

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2023, 16:39

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U ŠKOLI: Učitelj mislio da se dete "pravi mrtvo", nakon osam minuta dečak stvarno preminuo

Petogodišnji dečak po imenu Romeo srušio se na igralištu tokom školskog odmora, a učitelji nisu odmah reagovali jer su mislili da se "pravi mrtav".

Dete je ostalo bez svesti osam minuta, a preminulo je dva dana kasnije usled srčanih smetnji.

Na godišnjicu ovog nesrećnog događaja u Konektikatu u Americi, njegovi roditelji podneli su tužbu protiv grada Vest Hartforda i školske uprave. Oni tvrdi da su vaspitači mogli da mu spasu život da su reagovali ranije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << navodi se u tužbi u koju je Insider imao uvid.

Naime, deca su se igrala "ledenog čike" u osnovnoj školi u Konentikatu u aprilu 2022. godine kada se Romeo Pjer Luis srušio.

Učitelji su mislili da se "pravi mrtav", ali kada su ga proverili posle osam minuta, shvatili su da ne diše.

U tužbi se tvrdi da su druga deca rekla učiteljima za Luisa, ali da su oni ignorisali njihova upozorenja.

- Kad su učitelji shvatili da se Romeo ne pravi mrtav i da mu treba hitna lekarska pomoć, bilo je već kasno i Romeov život više nije mogao da se spasi - navode roditelji u tužbi.

Uprkos naporima lekara u Dečjoj bolnici u Konektikatu, Romeo je preminuo dva dana kasnije.

Advokat roditelja Majkl Čembers rekao je da za Vašington Post da je smrt deteta "apsolutno i potpuno mogla da se spreči".

- Mi kao roditelji koji svakog dana ostavljamo decu u školi, imamo određen nivo poverenja u učitelje i školsku upravu. A to poverenje je sad narušeno - rekao je advokat.

U tužbi se tvrdi da su učitelji višestruko zanemarili dete. Kako policija navodi, druga deca na igralištu su mislila da se Luis pravi da spava. Deca su upozorila nastavnike da Luis deluje čudno. Bezuspešno su pokušali da ga ožive.

Luis je umro od sindroma Brugada, retke bolesti koja izaziva poremećaj srčanog ritma. Većina ljudi koji imaju ovaj sindrom nisu toga ni svesni.

Čembers kaže da ni Luisovi roditelji nisu znali da dete ima tih problema.

Kako policija navodi, druga deca na igralištu su mislila da se Luis pravi da spava. Deca su upozorila nastavnike da Luis deluje čudno. Nakon toga je mediciinska sestra pokušala da ga oživi pritiskom na grudi, ali bezuspešno.

Više vesti iz sveta možete pročitati OVDE. 

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.