NEZAPAMĆENA SKANDALČINA JUŽNOKOREJSKE TELEVIZIJE: Tokom ceremonije otvaranja politički isprozivali svaku zemlju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021, 09:11

NEZAPAMĆENA SKANDALČINA JUŽNOKOREJSKE TELEVIZIJE: Tokom ceremonije otvaranja politički isprozivali svaku zemlju!

Televizija je tako koristila slike pice kako bi opisala Italiju, preokreta za Haiti...

Južnokorejska televizijska mreža MBC izvinila se javnosti zbog upotrebe neprikladnih slika i natpisa prilikom predstavljanja zemalja koje učestvuju na Olimpijskim igrama tokom prenosa ceremonije otvaranja OI u Tokiju.

Televizija je tako koristila slike pice kako bi opisala Italiju, preokreta za Haiti, Černobilja za Ukrajinu, lososa za Norvešku, i to u trenutku kada bi sportisti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << iz tih zemalja ušli na stadion u okviru defilea na svečanom otvaranju OI.

Osim toga, u potpisima tokom ceremonije, ta TV mreža označila je Maršalova ostrva kao "nekadašnjim nuklearnim poligonom za Sjedinjene Američke Države", a Siriju kao zemlju koja "ima građanski rat koji traje već 10 godina".

Pošto je upotreba takvih slika i opisa izazvala kritike na društvenim mrežama, MBC je uputio izvinjenje navodeći da su "neprikladne slike i naslovi korišćeni za predstavljanje nekih priča. Izvinili smo se tim zemljama, uključujući Ukrajinu i naše gledaoce".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.