NEZAPAMĆEN HOROR U ARANĐELOVCU: Porodica na tavanu držala 10 migranata, mučili ih i hranili dva puta nedeljno

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2017, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEZAPAMĆEN HOROR U ARANĐELOVCU: Porodica na tavanu držala 10 migranata, mučili ih i hranili dva puta nedeljno

Policija se zaustavila ispred broja 10., a zatim su upali unutra

Desetoro migranata, od kojih su šestoro deca mlađa od 18 godina nađeni su u utorak zaključani u potkrovlju porodične kuće D.V. u Aranđelovcu.

Njegovu ulicu u jutarnjim časovima okupirale su jake policijske snage. .

Na potkrovlju kuće, pod ključem, otkriveno je deset migranata od kojih je šestoro dece starih od 12 do 18 godina. Ni ostalih četvoro punoletnih nisu bili mnogo stariji. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Najstariji pronađeni migrant ima 27 godina.

- Svo desetoro su bili u vidno izmučenom stanju, sa brojnim povredama i modricama po telu. Tučeni i izgladneli. Kako su kasnije objasnili, hranu su dobijali dva puta dnevno, po parče hleba i kuvano jaje. Na toj hrani su bili danima. Pasoši i novac koji su poneli sa sobom. navodno im je oduzeo D.V. koji im je prevoz kroz Srbiju naplatio od 500 do 3.000 evra - kaže izvor iz MUP Srbije.

On navodi da je policija do kuće D.V. došla operativnim radom, prateći švercerske kanale prevoza migranata kroz Srbiju.

Tako se došlo do osumnjičenog D.V. i njegovog zeta S.A. koji su zajedno bili u "poslu".

- U kući žive D.V., njegova supruga, ćerka, zet i unučići. Bavili su se molerajem, niko iz komšiluka nije znao da švercuju migrante, a kamoli da su ti ljudi tu u kući zaključani. Videli smo ih jadne tek kada je policija počela da ih izvodi u dvorište. Zaista su bili potpuno izmučeni, izmoreni - kažu komšije.

Oni kažu i da je policija zatim odvela osumnjičene maricom u policijsku stanicu.

- D.V. radi u jednoj aranđelovačkoj firmi, nije nikad pre pravio probleme, ali zet jeste. Svi znaju da voli da se kocka, duguje mnogo para, i moguće je da se zato i odlučio na ovaj posao pa je uvukao i tasta - kažu komšije.

Ipak od njih nisu očekivali da prema migrantima postupaju kao sa robljem.

- Žena i ćerka D.V. nisu uhapšene. One su ostale u kući sa decom, ali i one su bile saučesnice, znale su šta se dešava u kući - pričaju komšije.

Policija je iz dvorišta osumnjičenih odvezla šestoro njihovih automobila.

- Oduzeta su im tri "renoa", "fijat", kombi sa lažnim tablicama, "audi" i "opel" sa stranim tablicama. Prema tragovima blata na "audiju" i "opelu" najverovatnije je da su ovim vozilima i prevozili migrante - kaže izvor.

Otkriveni migranti prebačeni su u Prihvatni centar na oporavak.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.