NEZADOVOLJSTVO NE PRESTAJE! U Šarlotu narod ustao protiv Trampa: POLICIJA VODI BORBU sa demonstrantima (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Avg.2020, 20:56

NEZADOVOLJSTVO NE PRESTAJE! U Šarlotu narod ustao protiv Trampa: POLICIJA VODI BORBU sa demonstrantima (FOTO)

Nadležni organi reda su potrebili biber sprej kako bi rasterali demonstrante

Treću noć zaredom u Šarlotu u Severnoj Karolini održane su demonstracije protiv američkog predsednika Donalda Trampa.

Protesti se održavaju u susret Republikanskoj nacionalnoj konvenciji, kada će formalno biti proglašena kandidatura sadašnjeg lidera Sjedinjenih Država na predsedničkim izborima.

Oko stotinu demonstranata okupilo se sinoć u blizini hotela u kojem su odseli >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << delegati uzvikujući parole protiv Trampa. Učesnici protesta blokirali su saobraćaj i uklonili barikade.

Nekoliko desetina demonstranata i pripadnika ograna reda sukobilo se u subotu veče, u blizini mesta na kojem se delegacija uobičajeno sastaje, da Trampa formalno proglasi njihovim stranačkim predsedničkim kandidatom na izborima koji će biti održani 3. novembra.

Nadležni organi reda uhapsili su pet osoba i upotrebili biber sprej kako bi rasterali demonstrante, koji su blokirali saobraćaj i, prema navodima zvaničnika, vređali pripadnike policije.

Opisujući jedan od incidenata, policija Šarlota objavila je na tviteru da demonstranti i dalje nastavljaju da blokiraju saobraćaj, da je upotrebila biber sprej i uhapsila dve osobe.

U drugim postovima na društvenim mrežama, policija je saopštila da su demonstranti pokušali da spreče hapšenje učesnika protesta i da su napadali policijske službenike. Britanska agencija prenosi da nije mogla da potvrdi ove navode policijskih zvaničnika.

Tramp će u ponedeljak otputovati u Severnu Karolinu, gde će formalno biti nominovan na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji. Konvencija će biti održana u smanjenom obimu zbog pandemije korona virusa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.