NEVREME RAZORILO HRVATSKU: Snažan olujni vetar rušio sve pred sobom, razbio krovove, čupao drveće (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2020, 18:07

NEVREME RAZORILO HRVATSKU: Snažan olujni vetar rušio sve pred sobom, "razbio" krovove, čupao drveće (VIDEO)

Usled jakog vetra došlo je do kratkog spoja elektro-žica iznad krova, a onda i požara

Slavonski Brod danas je pogodilo nevreme usled kojeg je vetar nosio krovove i rušio drveće. Komandir vatrogasne stanice Slavonski Brod Ivan Vuleta rekao je da je najgore prošlo Naselje Matija Ivanić.

- Tamo je, koliko mi je poznato, na dve kuće vetar odneo krovove, a jedan je i zapaljen. Naime, usled jakog vetra došlo je do kratkog spoja elektro-žica iznad krova, a onda i požara. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vatrogasci su odmah izašli na teren i sanirali požar - rekao je Vuleta.

Ima štete i na Železničkoj stanici, a stabla su srušena na više mesta. Prema podacima sa meteo-stanice Jelas, nevreme je počelo u 13.55 časova, palo je 17 litara kiše po metru kvadratnom, a u jednom trenutku zabeležen je udar vetra od 49 kilometara na čas.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Olujno nevreme nosilo krovove u Slavoniji, ima povređenih

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2020

Delovi krova su teško ozledili jednu 61-godišnju ženu čiji je život u opasnosti, kad je popodne Slavonski Brod pogodilo olujno nevreme...Agencija HINA javlja da su u tom gradu ozleđene još dve osobe...Jako nevreme pogodilo je i delove Požeško-slavonske županije...Merna stanica Državnog hidrometeorološkog...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.