NEVREME PROTUTNJALO BEOGRADOM! Scene biblijskog potopa ŠOKIRALE stanovnike Vidikovca i Petlovog brda (VIDEO/FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Jul.2023, 20:56

NEVREME PROTUTNJALO BEOGRADOM! Scene biblijskog potopa ŠOKIRALE stanovnike Vidikovca i Petlovog brda (VIDEO/FOTO)

Veliko nevreme zadesilo je delove Srbije uključujući i Beograd.

Velika količina padavina koja se na delove Beograda sručila izazvala je potop u pojedinim delovima grada i neprijatno iznenadila građane koji su se silom prilika zatekli napolju.

Društvene mreže preplavljene su fotografijama i snimcima sa Petlovog brda i Vidikovca, gde su pojedina vozila zaglavljena u vodi.

Prethodno je Republički hidrometeorološki zavod objavio hitno upozorenje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na jake pljuskove, grmljavinu i grad.

- U narednih sat vremena na teritoriji Šumadijskog i Rasinskog okruga i dalje se očekuju jaki pljuskovi sa grmljavinom i lokalnom pojavom grada uz ukupnu količinu padavina od 20 do 40 mm, lokalno i više - navodi se u upozorenju.

Објава коју дели SERBIA LIVE - BEOGRAD (@serbialive_beograd)

- Nestabilno vreme sa čestom pojavom kiše i plјuskova sa grmlјavinom očekuje se do petka. Za dane vikenda stabilizacija vremena - biće pretežno sunčano i umereno toplo sa maksimalnim temperaturama u subotu od 26 do 29 stepeni, a u nedelјu od 29 do 32 stepena. Naredne sedmice uslediće dalјi porast temperatura, koje će nakon utorka u većini mesta dostići vrednosti od 32 do 36 stepeni - najavio je RHMZ.

Објава коју дели SERBIA LIVE - BEOGRAD (@serbialive_beograd)

U celoj Srbiji upaljen je narandžasti meteo alarm zbog kiše i grmljavine, izuzev prostor KiM, a to znači da je vreme opasno.

Објава коју дели SERBIA LIVE - BEOGRAD (@serbialive_beograd)

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objavio je RHMZ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

KATAKLIZMA KAKVA SE NE PAMTI! Ljudi zarobljeni u neviđenim bujicama - dramatični snimci obilaze svet (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 16:23

Vetar koji je pratio oluju bio je jačine 92 kilometra na sat..Snažno nevreme koje je zahvatilo Saragosu napravilo je velike bujice na ulicama koje su nosile automobile...Za nešto manje od sat vremena pala su 54 litra po kvadratnom metru u pojedinim delovima grada, dok je tokom najjačeg pljuska palo...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.