NEVREME OPUSTOŠILO HRVATSKU I SLOVENIJU: Crni oblaci se približavaju Srbiji, oluja napravila haos u regionu (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jun.2022, 19:30

NEVREME OPUSTOŠILO HRVATSKU I SLOVENIJU: Crni oblaci se približavaju Srbiji, oluja napravila haos u regionu (FOTO/VIDEO)

Snažno nevreme protutnjalo je Slovenijom i u ovim trenucima stiže u Hrvatsku.

Mediji u regionu navode da prema satelitskim snimcima portala Rejn Alarm, oluja se približava karlovačkom području, a nevreme se, prema najavama meteorologa očekuje i u Srbiji.

Oluja u Sloveniji je pogodila sever zemlje, a ubrzo je zahvatila i unutrašnjost. Prema prvim informacijama iz centra za informisanje, najviše problema je u opštinama uz reku Dravu.

Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za životnu sredinu (ARSO) izdala je upozorenje da je u unutrašnjosti zemlje moguće jače nevreme sa čestim udarima groma, jakim vetrom, pljuskovima i gradom.

Najgore je bilo u Štajerskoj, Koruškoj, na istoku i jugoistoku Slovenije.

Aktivirana su i profesionalna i dobrovoljna vatrogasna društva jer se, kako navode slovenački mediji, događaji velikih razmera beleže na više od 20 lokacija: nevreme je izazvale bujične poplave, poplavljeni su neki objekti, odroni su zatvorili neke puteve, srušena su mnoga stabla.

Hrvatski mediji su preneli da su nepogode već stigle u neke delove zemlje, i da je jak vetar lomio stabla u Karlovcu.

⛈️⛈️⛈️@DHMZ_HR @blaTeabla pic.twitter.com/u3xOLgo45v

— Tin Žaja (@tinzaja) June 16, 2022

Kako je danas najavio RHMZ i u Srbiji se večeras na severu očekuje naoblačenje, sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U Srbiji u subotu promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se ponegde na jugoistoku zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.