NEVREME NEĆE STATI! Intenzivne grmljavine i padavine se očekuju i danas - ova mesta u Srbiji su na udaru

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Avg.2023, 16:05

NEVREME NEĆE STATI! Intenzivne grmljavine i padavine se očekuju i danas - ova mesta u Srbiji su na udaru

U dolni Morave očekuje se lokalno i preko 20-30 litara kiše.

U nastavku poslepodneva širom Srbije biće pretežno oblačno, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Najintenzivniji grmljavinski procesi očekuju se u delovima centralne Srbije, u delovima Šumadije i u dolini Zapadne Morave. Ovaj grmljavinski proces u zapadnoj i severozapadnoj visinskoj struji premestaće se prema jugoistočnom delu Srbije.

Na ovom području očekuje se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lokalno i preko 20-30 litara kiše po kvadratnom metru.

U naredna dva sata nešto intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom očekuju se i na području Podrinja, Mačve i Srema, a ovaj sistem premestaće se i prema širem području Beograda i u nastavku poslepodneva i glavnom gradu doneti kišu, povremeno i pljuskove sa grmljavinom.

Srećom, danas nema opasnosti od oluja poput jučerašnjih.

Danas je i za 10 do 15 stepeni svežije u odnosu na prethodne dane, a temperature se tek koji stepen iznad 20°C. Slično vreme očekuje se i sutra, a stabilizacija vremena očekuje se od utorka.

Do utorka će biti i vrlo sveže za ovo doba godine, a povratak na letnje vrednosti očekuju se od četvrtka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.