NEVREME NA PRAGU SRBIJE! Temperatura pada i za 10°C: Otkrivamo tačnu satnicu prodora hladnog fronta i gde će biti pljuskova

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2023, 00:58

NEVREME NA PRAGU SRBIJE! Temperatura pada i za 10°C: Otkrivamo tačnu satnicu prodora hladnog fronta i gde će biti pljuskova

U četvrtak kratkotrajna stabilizacija vremena.

Utorak je u Srbiji protekao u znaku pravog prolećnog dana.

Maksimalna temperatura dostigla je u Podrinju i u Kolubarskom okrugu 23°C, a u Beogradu 22°C, što su vrednosti i za 10 stepeni više od proseka za sredinu novembra.

U noći pred nama prvo u Vojvodini, a u sredu u toku jutra i prepodneva i u ostalim predelima sledi jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Prvo će duvati pojačan jugozapadni vetar.

Pred jutro prvo u severnim, a u sredu tokom dana i u ostalim predelima Srbije očekuje se prodor hladnog fronta, uz skretanje vetra na pojačan severozapadni, a u Vojvodini i na istoku Srbije biće jak.

Maksimalna temperatura u sredu biće od 13 do 17°C, u Beogradu do 15°C.

Dakle, i pored zahlađenja temperatura će ostati iznad proseka za ovo doba godine.

U drugoj polovini noći i u sred pred jutro najobilnije padavine očekuju se u Bačkoj, tokom jutra u Sremu i Podrinju, pre podne i sredinom dana u zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije. U ovim predelima očekuje se da padne oko 20 litara kiše po kvadratnom metru. U ostalim predelima očekuje se znatno manje kiše, najmanje na istoku.

Već do podneva u severnim, a do kraja dana i večeri i u ostalim predelima Srbije sledi prestanak padavina i razvedravanje, a severozapadni vetar biće u slabljenju.

Četvrtak će doneti kratkotrajnu stabilizaciju vremena, a petak i vikend donosi jače zahlađenje vremena sa kišom u nižim i snegom u brdsko-planinskim predelima Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.