NEVREME HARALO SRBIJOM! Uništeno više od 80 kuća u Sjenici, malinjake potukao grad, grom pobio krave!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2020, 16:40

NEVREME HARALO SRBIJOM! Uništeno više od 80 kuća u Sjenici, malinjake "potukao" grad, grom pobio krave!

Nevreme praćeno gradom veličine jajeta, napravilo je štetu na oko 80 kuća i pomoćnih objekata na teritoriji Sjenice

Predsednik Asocijacije proizvodjača malina i kupina Srbije Dobrivoje Radović rekao je danas da je grad veličine oraha skoro uništio malinjake u Arilju, Lučanima, Ivanjici delu Užica i na planini Goliji.

On je rekao da je grad padao u dva talasa, juče po podne i noćas i da je šteta ogromna.

-Uništeno je 'srce' malinarske proizvodnje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Arilje i okolina. Ispaljeno je 300 protivgradnih raketa, ali nije mnogo pomoglo - rekao je Radović.

Na terenu su stručne službe Ministarstva poljoprivrede kako bi procenile razmere štete.

, izjavio je danas zamenik predsednika Opštine Vojo Trmčić.

On je rekao da je najveći broj oštećenih objekata u selima Boguti i Bagačići gde komisije procenjuju štetu.

-Preliminarni podaci pokazuju da su krovovi na objektima oko 80 domaćinstava totalno uništeni, najviše na teritoriji taa dva i obližnjih sela - kazao je Trmčić.

Grad je oštetio i vozila i i useve, a Trmčić apelovao na pomoć države.

-Hitno su nam potrebni crep ili lim koji se pokazao adekvatnijim za ovo  podneblje, kako bi se pokrili objekti na kojima je uništen krov. Lokalna vlast će pomoći građanima, "ali su nam mogućnosti ograničene zbog loše finansijske situacije - rekao je on.

Nevreme je juče zahvatilo i teritoriju Novog Pazara i, po rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije Nasera Crnovršanina, bilo je najjače u podgolijskim selima.

-Osim prijave jednog čoveka da mu je grom usmrtio tri krave, nismo imali veliki broj prijava štete, ali ćemo konačne podatke imati za par dana - rekao je Crnovršanin.

U selu Grubetići na Rogozni u utorak posle podne grom je ubio tri krave koje su bile u vlasništvu Gordana Popovića. On kaže da su krave bile na livadi kada je počela da pada kiša.

- Imao sam šest krava, pasle su na livadi. Počela je da pada kiša i ja sam pošao da ih vratim do štale. Tri krave su se sklonile ispod jednog velikog drveta i odjednom je jako puklo. Tri krave su pale, bile su spržene. Preostale tri su pobegle i nisu povređene - kaže Gordan.

On dodaje da šteta koju je pretrpela iznosi najmanje četiri hiljade evra.

- Dve krave su bile steone, uskoro je trebalo da se otele. Od tih krava izdržavam troje dece, oca, suprugu i sebe. Mnogo sam izgubio - kaže Gordan i dodaje da očekuje pomoć od grada Novog Pazara i dobrih ljudi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.