NEVIĐENA TRAGEDIJA: Umrla majka i osmoro dece, otrovali se od OVOG mesa!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2024, 10:35

NEVIĐENA TRAGEDIJA: Umrla majka i osmoro dece, otrovali se od OVOG mesa!

Neki ga smatraju delikatesom dok je za nekog smrtonosno.

Osmoro dece i odrasla osoba umrli su nakon što su pojeli meso morske kornjače na ostrvu Pemba u arhipelagu Zanzibar, a još 78 ljudi je hospitalizovano, saopštile su vlasti.

Lokalno stanovništvo smatra meso morske kornjače delikatesom, iako povremeno dovodi do smrti od helonitoksina, vrste trovanja hranom.

Odrasla osoba koja je umrla kasno u petak bila je majka jednog deteta koje je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ranije podleglo trovanju, rekao je medicinski službenik okruga Mkoani.

Bakari je za Asošijeted pres rekao da su laboratorijski testovi potvrdili da su sve žrtve jele meso morskih kornjača.

Vlasti Zanzibara, koji je poluautonomni region istočnoafričke države Tanzanije, poslale su tim za upravljanje katastrofama čiji su predstavnici pozvali ljude da izbegavaju konzumiranje morskih kornjača.

Srbija Danas/Alo

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.