NEVIĐEN SKANDAL: Odbili Lavrovu da natoče kerozin u letelicu! Šef ruske diplomatije morao da se SNALAZI

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 10:37

NEVIĐEN SKANDAL: Odbili Lavrovu da natoče kerozin u letelicu! Šef ruske diplomatije morao da se SNALAZI

Rusija trpi brojne sankcije

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov doživeo je neviđen skandal tokom latinoameričke turneje!

Lavrov je nakon posete Кubi i Venecueli, podsetimo, došao na ministarski sastanak G20 u Brazilu, međutim, diplomatsku posetu obeležio je veliki skandal.

Portal AeroTelegraph navodi da je operater aerodromskih usluga u Rio de Žaneiru odbio da ruskom Il-96 dopuni kerozin. Kompanija Vibra Energia navodi da je takva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << odluka doneta zbog američkih sankcija koje zabranjuju usluge letelicama ruske vlade.

Lavrov, koji je hteo da otputuje u Braziliju na sastanak sa predsednikom zemlje Luizom Inasijom da Silvom, potom je hteo da se vrati u Moskvu, a razmatrana je mogućnost da letelica napuni gorivom kerozinom brazilskog vazduhoplovstva. Međutim, taj plan nije uspeo, piše AeroTelegraf, a prema zvaničnoj verziji vojska nije imala dovoljno goriva.

Lavrov je potom morao da odleti u glavni grad Brazila kao saputnik u avionu ministra spoljnih poslova Maura Vieire.

Šef diplomatije Rusije uoči dolaska u Latinsku Ameriku ponovio je stav da su pokušaji da se izoluje Rusija propali i još jednom optužio SAD da stvaraju haos u svetu.

Lavrov je u Venecueli predložio da dve zemlje zajedno "traže pravdu" povodom konfiskacije imovine, a na Кubi je najavio novi ruski kredit za tu zemlju.

Izvori: Srbija Danas/Kurir/Moscow Times/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"BRIKS će težiti osnaživanju veza sa zemljama G20"

Izvor: B92, 23.Feb.2024

Rusija će tokom predsedavanja BRIKS-om promovisati osnaživanje veza sa zemljama G20, sapoštio je u Rio de Žaneiru šef ruske diplomatije Sergej Lavrov...''Ove godine Rusija predsedava BRIKS-om, koji je dopunjen brojnim novim članicama. Daćemo sve od sebe da promovišemo jačanje moći ove strukture...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.