Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2021, 11:03

NEVEROVATNA MERA U AUSTRALIJI: Ko želi da se vrati u zemlju iz Indije - čeka ga drakonska kazna

Vlasti su na udaru zbog kršenja ljudskih prava

Nakon što je vlada u Kanberi zabranila sve letove iz žarišnih područja do 15. maja, od danas, svaki Australijanac koji doputuje iz Indije, suočava se sa novčanom globom i zatvorskom kaznom do pet godina, prenosi BBC.

Premijer Skot Morison odbacio je ove optužbe za rasizam.

- Iste optužbe upućene su vladi pre više od godinu dana kada smo zatvorili granice prema kontinentalnoj Kini. U pandemiji nema ni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << politike, ni ideologije. Sve to nema nikakve veze sa politikom, ovo je virus - rekao je Morison sidnejskoj radio stanici 2GB.

Odluka australijskih vlasti da svoje državljane koji hoće da se vrate iz Indije pošalje u zatvore, izazvala je kritike i ocenjena je kao rasistička mera kojom se krše ljudska prava.

Procenjuje se da u Indiji ima oko 9.000 Australijanaca, od kojih je njih 600 klasifikovano kao "ugroženi".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.