NEVEROVATNA LJUBAVNA PRIČA: Bili su nerazdvojni 65 godina, a onda su zajedno otišli u smrt! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2020, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEVEROVATNA LJUBAVNA PRIČA: Bili su nerazdvojni 65 godina, a onda su zajedno otišli u smrt! (FOTO)

Ljubav ovog para bila je toliko snažna da ih je smrt rastavila samo na nekoliko sati.

Svoje poslednje dane proveli su u domu za stara lica. Osoblje je približilo njihove krevete, pa su se Džek i Harijet držali za ruke i u poslednjim trenucima svoga života.

- Tužna sam, ali znam da su pronašli mir i da su ponovo zajedno. Njihova ljubavna priča zaslužuje da se nađe u knjizi - kaže nećaka Su Vagner koju je par Morison odgajao.

Par se upoznao kada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se Harijet pridružila ocu na turneji njegove muzičke trupe. Džek je vozio autobus kojim su išli na koncerte i tada je počela njihova ljubavna priča.

Njihova nećaka tvrdi da su prvi sastanak imali na Noć veštica 1955. godine. Od tada se više nisu razdvajali. Venčali su se šest meseci kasnije. Bavili su se prevozničkim poslom i odgajali dva sina i nećaku Su.

Tokom života bavili su se i dobrotvornim radom, a u humanitarnim misijama zajedno su obišli Australiju i Evropu. Njihov kolega Vejn Prajs kaže da su bili veoma bliski.

Elders die the same day holding hands after 65 years together, United States

Jack and Harriet Morrison's beds were placed side by side in their last hours, which allowed them to hold hands, Jack, eighty-six, died first. pic.twitter.com/qOGPDqNmJz

— Moises Lopez (@chapoisat) January 19, 2020

- Nikada niste mogli da vidite Džeka bez supruge Harijet - kaže Prajs.

Nažalost, pre oko godinu dana Harijet je doživela nesreću dok je šetala psa. Prilikom pada slomila je kuk i karlicu. Imala je i problema sa demencijom, pa je vrlo brzo prebačena u starački dom. Džek se sve teže snalazio u kući, pa se pridružio svojoj ženi.

Prošlog septembra Džeka je snašla velika nevolja. Pao je i slomio vrat, a oporavljao se u sobi koja se nalazi na istom spratu gde je smeštena njegova supruga.

Couple together for nearly 65 years die on the same day https://t.co/R74qa73qzR pic.twitter.com/0hBE0Kimlq

— Ashlie Truman (@Truman_Lol) January 19, 2020

Poslednjih meseci se osoblje staračkog doma trudilo da par provodi više vremena zajedno. Stalno su se držali za ruke, čak i kada je Džek bio u kolicima, a Harijet ležala u krevetu. Bilo je dana kada bi Harijet, uprkos demenciji, prepoznala svog supruga. Na Božić je Su rekla Džeku da Harijet ne uzima vodu i hranu. Kada je čuo loše vest i njemu se smanjio apetit.

Dana 10. januara oko 23 časa, osoblje je saopštilo Su da je Harijet u veoma lošem stanju. Pitali su nećaku da li još jednom mogu približiti njihove krevete, kako bi poslednje trenutke života proveli držeći se za ruke. Su se nije dvoumila, jer je to bila i njena najveća želja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.