NEVEROVATNA CIFRA: Na aukciji prodati snimak intervjua i neobjavljena pesma Džona Lenona (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2021, 00:47

NEVEROVATNA CIFRA: Na aukciji prodati snimak intervjua i neobjavljena pesma Džona Lenona (FOTO)

Snimak intervjua sa DŽonom Lenonom i Joko Ono, uključujući i nikada objavljenu pesmu snimljenu tokom njihove posete Danskoj 1970. godine, prodati su danas na aukciji u Kopenhagenu za 58.300 dolara.

Kasetu sa pesmom "Radio Peace" snimila su 5. januara 1970. četvorica Danaca koji su radili intervjuu sa parom za školski časopis, piše Rojters.

Snimak na kaseti traje 33 minuta, na njemu Lenon govori o mirovnoj kampanji para, o svojoj frustraciji imidžom Bitlsa i o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dužini kose.

Na snimku DŽon svira gitaru i peva "Give Peace a Chance" i "Radio Peace" dok igra oko božićne jelke sa Joko.

Par je doputovao u severnu Dansku krajem decembra 1969. godine i ostali su na izolovanoj farmi više od mesec dana.

Tinejdžeri su u intervjuu pitali Lenona i Ono kako im mogu pomoći u njihovoj potrazi za mirom u svetu na šta je Lenon rekao da "ako sami ne možete smisliti nikakvu ideju, imitirajte ono što mi radimo. Samo sedite i zapitajte se, šta možemo da uradimo lokalno?".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Prodati snimak intervjua i neobjavljena pesma Džona Lenona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Sep.2021

Snimak intervjua sa Džonom Lenonom i Joko Ono, uključujući i nikada objavljenu pesmu snimljenu tokom njihove posete Danskoj 1970. godine, prodati su u utorak na aukciji u Kopenhagenu za 58.300 dolara...Kasetu sa pesmom "Radio Peace" snimila su 5. januara 1970. četvorica Danaca koji su radili intervjuu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.