NEVEROVATNA AKCIJA KRALJEVAČKE POLICIJE: Zelenaš uhapšen u svom stanu, godinama davao kredite i ZARADIO MILIONE

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 14:34

NEVEROVATNA AKCIJA KRALJEVAČKE POLICIJE: Zelenaš uhapšen u svom stanu, godinama davao kredite i ZARADIO MILIONE

U toku pretresa je nađeno 15.000 evra i 230.000 dinara.

Uhapšen Kraljevčanin (63), u svom gradu, zbog osnovane sumnje za izvršeno krivično delo iz Zakona o bankama. 

Uhapšeni se sumnjiči da se od 2016. do 2021. godine bavio zelenašenjem, to jest, davanjem kredita bez ovlašćenja Narodne banke Srbije, tako što je velikom broju fizičkih lica sa teritorije naše zemlje davao novac u vidu kredita u ukupnom iznosu od 25.350 evra, na koje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je određivao kamatne stope u rasponu od 7 do 20 odsto.

Kako je danas saopštila PU Kraljevo, na taj način je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko dva miliona dinara.

U toku pretresa njegovog stana u Kraljevu, nađeno je i zaplenjeno 15.000 evra i 230.000 dinara, kao i priznanice sa podacima lica koja ku koristli njegove usluge.

Osumnjičeni će biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kraljevu tek nakon isteka pritvora od 48 sati, koji mu je određen.

Izvor SrbijaDanas: (Informer)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.