NEVEROVATAN PROJEKAT U SRBIJI: Prikazan plan kompleksa za EKSPO 2027, otkrivena lokacija i na koliko će  se hektara prostirati

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2023, 16:49

NEVEROVATAN PROJEKAT U SRBIJI: Prikazan plan kompleksa za "EKSPO 2027", otkrivena lokacija i na koliko će se hektara prostirati

Srbija će biti domaćin svetske izložbe "EKSPO 2027" , a evo na kojoj lokaciji će se graditi sajamski kompleks, kao i na koliko hektara će se prostirati.

Kako mediji saznaju, ukupna površina celog prostora je 167 hekatara. Gradiće se tri celine: Nacionalni stadion, Expo i sajam, a samo Expo će imati 87 hektara.

U toku su pripremni radovi na izgradnji cele infrastrukture, a sve će se nalaziti na lokaciji između auto-puta Miloš Veliki i nove obilaznice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oko Beograda. Ova lokacija odlična je za dolazak iz svih krajeva zemlje.

Izložba Ekspo 2027 će Beogradu doneti više od dva i po miliona gostiju i ekonomsku korist koja premašuje milijardu evra. U planu je izgradnja novog sajamskog prostora pored budućeg Nacionalnog stadiona, gde bi se i održala izložba na kojoj će učestvovati oko 200 zemalja. 

Ekspo je svetska izložba koja se održava svakih pet godina, a ovoga puta će čast da bude domaćin, imati Srbija. Zemlje na svojim paviljonima predstavljaju svoja dostignuća na zadatu temu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Siniša Mali: Nacionalni stadion, prostor za Ekspo i novi sajam gradiće se u Surčinu

Izvor: Danas, 23.Jun.2023, 08:59

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da će "Ekspo izložba biti održana pored budućeg Nacionalnog stadiona u Surčinu, na prostoru koji je saobraćajno odlično povezan između beogradske obilaznice i autoputa 'Miloš Veliki' u blizini Aerodroma 'Nikola Tesla'".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.