NETANJAHU DANAS PRED SUDOM: Na teret mu se stavljaju TEŠKA KRIVIČNA DELA

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2023, 11:49

NETANJAHU DANAS PRED SUDOM: Na teret mu se stavljaju TEŠKA KRIVIČNA DELA

Nakon što je obustavljeno zbog napada Hamas, suđenje premijeru se danas nastavlja.

Suđenje premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu po optužbama za korupciju, koje je nakon napada Hamasa 7. oktobra obustavljeno zajedno sa svim drugim nehitnim slučajevima, danas se nastavlja u Okružnom sudu u Jerusalimu.

Hitna naredba koju je ministar pravde Jariv Levin izdao izraelskim sudovima posle izbijanja sukoba sa Hamasom istekla je prošle nedelje, a većini sudova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je naloženo da nastave sa normalnim radom, prenose mediji.

Netanjahu je trenutno izuzet od prisustva ročištima, ali bi za nekoliko meseci mogao biti pozvan da svedoči. Netanjahu se suočava sa optužbama za mito, prevaru i povredu poverenja u jednom slučaju i optužbama za prevaru i povredu poverenja u dva druga slučaja.

On je negirao svoju krivičnu odgovornost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Nastavljeno suđenje za korupciju premijeru Netanjahuu

Izvor: Danas, 04.Dec.2023

U jeku rata protiv Hamasa nastavljeno je suđenje za korupciju premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu posle dva meseca suspenzije zbog napada palestinskih ekstremista iz Gaze na jug Izraela 7.oktobra.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.