NETANJAHU ČVRSTO PODRŽAO TRAMPA Mi se zalažemo za odlučnost SAD protiv IRANSKE AGRESIJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2019, 23:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NETANJAHU ČVRSTO PODRŽAO TRAMPA "Mi se zalažemo za odlučnost SAD protiv IRANSKE AGRESIJE!"

Izraelski premijer Bendžamin Netanjahu pohvalio je odluku Trampove administracije da se ukinu izuzeća na sankcije Iranu za zemlje koje uvoze iransku naftu.

Netanjahu je danas izjavio da je potez "od velikog značaja za povećanje pritiska na iranski teroristički režim", prenosi AP.

- Mi se zalažemo za odlučnost Sjedinjenih Država protiv iranske agresije i ovo je pravi način da se to zaustavi - rekao je on.

Odluka znači da se izuzeće od sankcija prema >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Iranu za pet zemalja, uključujući Kinu i Indiju, ali i saveznike SAD Japan, Južnu Koreju i Tursku, neće ponovo obnoviti kada istekne 2. maja, preneo je Tanjug.

Ovaj potez SAD je deo mera kojima američka administracija pooštrava svoje ionako stroge sankcije prema Iranu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.