NETANJAHU BESAN! Izraelci pozvali brazilskog ambasadora na HITAN razgovor: Sramno i ozbiljno

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Feb.2024, 17:08

NETANJAHU BESAN! Izraelci pozvali brazilskog ambasadora na HITAN razgovor: "Sramno i ozbiljno"

Pogoršavaju se diplomatski odnosi

Brazilski ambasador će morati sutra da se pojavi u izraelskom ministarstvu spoljnih poslova nakon što je brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva uporedio stradanja palestinskog naroda u Pojasu Gaze sa Hitlerovim ubijanjem Jevreja.

- Brazilski ambasador će biti pozvan da dođe sutra na razgovor. Reči predsednika Brazila su sramne i ozbiljne. Niko neće oduzeti Izraelu pravo da se brani. Naložio sam ljudima iz mog ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da pozovu brazilskog ambasadora, da mu se uruči protestna nota sutra - naveo je izraelski ministar Izrael Kac na platformi X (Tviter).

Prethodno je Lula rekao na samitu Afričke unije da se "ono što se dešava u Pojasu Gaze sa palestinskim narodom, nije desilo ni u jednom drugom momentu u istoriju", ali je onda dodao:

- Ustvari, desilo se: kada je Hitler rešio da ubija Jevreje.

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu rekao je danas da je brazilski predsednik Luiz Inasio Lula da Silva prešao crvenu liniju kada je uporedio izraelski rat protiv Hamasa sa Holokaustom.

- Reči predsednika Brazila su sramotne i alarmirajuće. Ovde se radi o trivijalizovanju Holokausta i pokušaju da se naškodi jevrejskom narodu i pravu Izraela da se brani - rekao je Netanijahu, preneo je Tajms of Izrael.

On je dodao da je poređenje Izraela sa Holokaustom i Hitlerom prelazak crvene linije.

- Izrael se bori za svoju odbranu i obezbeđivanje budućnosti, dok se ne ostvari potpuna pobeda, dok poštuje međunarodni zakon - istakao je Netanijahu.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.