NESVAKIDAŠNJA LJUBAV MOME I KASANDRE: Gazda iz Valjeva seoskoj keruši podigao spomenik sa njenom slikom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2020, 08:51

NESVAKIDAŠNJA LJUBAV MOME I KASANDRE: Gazda iz Valjeva seoskoj keruši podigao spomenik sa njenom slikom (FOTO)

U srpskom narodu vlada običaj, da oni koji se upokoje dobiju svoj spomenik, zahvljajući kome zauvek ostavljaju svoj trag u vrmenu.

Međutim, ono što je normalno za ljude, nije svakidašnje za životinje, ali jedan Valjevac iz sela Brđani, odlučio je da večno kameno uzglavlje ostavi i svojoj keruši.

Momčilo Moma Đirić, povratnik iz Švedske, svoju ljubav prema psu dokumentovao je na najneobičniji način u Srbiji.

- Kasandra je sa nama u kući bila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << oko pet godina, odavno nas je napustila, a ime je dobila upravo po glavnom liku iz istoimene serije, koja je tada u Srbiji bila izuzetno popularna. Nije bila rasno kuče, već onaj običan seoski pas, ali je bila nadasve pamtena, verna i izuzetno prvržen kućni ljubimac, gledali smo je kao člana porodic - kaže Momo.

Momo je Kasandru našao pored puta, kao štene i doveo kući.

Odgajio je od pola kile mesa i zato mu je izuzetno teško palo kad je video da je bolesna. Vodio ju je kod veterinara, ali video je da joj nema spasa.

- Uvek bi nas ispraćala i dočekivala na vratima. Dan kad je uginula i danas vrlo dobro pamtim. Tražio sam je po celoj kući i našao skrivenu isped stepenica kako leži i već tada sam znao da ću joj napraviti spomenik, da je sahranimo i da možemo to mesto i da obiđemo. Kod obližnjih kamenorezaca sam odneo sliku i rekao šta želim da uradim, oni nisu verovali i pokušali su da me odgovore od te ideje, ali ja se nisam dao razuveriti i posle nekog vremena, naša Kasandra je dobila svoj spomenik - priča Momo.

Meštani sela Brđani sa odobravanjem gledaju na ovaj Momov potez, jer najbolje pokazuje kolika međusobna ljubav može biti između čoveka i psa.

Seosku kerušu je u domu Ćirića zamenio zlatni retriver po imenu Baltik, a Valjevac kaže da će i ovaj kućni ljubimac ukoliko za to dođe vreme, dobiti svoj spomenik - pored Kasandre.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.