NESUGLASICE u KOMŠIJSKOM dvorištu: Vlast izričita - parastos ČIČA DRAŽI nedopustiv!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jul.2018, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESUGLASICE u KOMŠIJSKOM dvorištu: Vlast izričita - parastos ČIČA DRAŽI nedopustiv!

Obeležavanje 72 godine od stradanja Dragoljuba Draže Mihailovića

Dragoljubu Draži Mihailoviću, u organizaciji Mitropolije crnogorsko primorske, kojom rukovodi mitropolit Amfilohije, objavljena je čitulja sa pozivom građanima da 17. jula dođu u Herceg Novi.

Pročitajte i:

- Dana 17. jula 2018. navršavaju se 72 godine od stradanja đenerala Dragoljuba - Draže Mihailovića, komandanta kraljeve vojske u otadžbini. Toga dana u Hramu Svete Trojice >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Pelinskoj Rudini - Gornji Grbalj u 9 časova služiće se Sveta liturgija sa parastosom slavnom đeneralu i svim njegovim saborcima sa područja Grblja, postradalim za krst, kralja i otečestvo, vječnaja pamjet - navodi se u čitulji, a u potpisu stoji “ Zahvalno potomstvo vojnika kraljeve vojske u otadžbini”.

Mitropolija crnogorska primorska objavila je ranije na svom sajtu da će sutra biti služen parastos povodom “100 godina od mučeničke končine ruske carske porodice i 72 godine od ubistva đenerala Dragoljuba Mihailovića, u crkvi Svetog Nikole na Žlijebima kod Herceg Novog”.

Ministarstvo kulture Crne Gore je najoštrije ranije osudilo održavanje ovog skupa i istovremeno je apelovalo na građane da ne nasedaju na, kako se navodi, provokacije, što taj čin, bez sumnje, jeste.

- Najavljeni parastos, koji će Mitropolija crnogorsko primorska služiti nekadašnjem vođi četničkog pokreta, predstavlja nedopustiv čin - i sa istorijskog i sa kulturološkog aspekta. Zanimljivo i paradoksalno - sve se dešava u danima tokom kojih Crna Gora slavi najznačajniji datum iz svoje snažne i dugovečne antifašističke tradicije - navodi se u reagovanju tog resora.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.