NESUĐEN SUSRET: Crnogorski ministar BRANI Srbe, njegovom hrvatskom kolegi se to ne sviđa

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jan.2024, 21:45

NESUĐEN SUSRET: Crnogorski ministar BRANI Srbe, njegovom hrvatskom kolegi se to ne sviđa

Diplomatski skandal u regionu

Hrvatski ministar odbrane Ivan Anušić izjavio je da je otkazao za danas planirani sastanak sa crnogorskim kolegom Draganom Krapovićem zbog toga što, kako kaže, stavovi koje je Krapović izneo u medijima u vezi sa spomen pločom u Morinju i vlasništvom nad brodom "Jadran" u potpunosti odudaraju od stavova Hrvatske i ne ostavljaju prostor za razgovor. 

Anušić tvrdi na Fejsbuku da stavovi koje je Krapović izneo proteklih dana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne odgovaraju istorijskim činjenicama.

Krapović je izjavio da ne želi da ulazi u razloge zbog kojih je sastanak otkazan i rekao da je spreman da se uskoro sastane sa Anušićem.

Anušić danas boravi u Crnoj Gori gde se održava proslava Dana hrvatskog naroda, prenela je Hina.

Anušić je trebalo da se sastane sa Krapovićem, ali je sastanak otkazan.

Podgorički radio Antena M javio je da je Krapović nedavno rekao da je napravljena greška kada je postavljena ploča u nekadašnjem logoru Morinj i da natpis, na kojem, između ostalog, piše da su događanja u tom logoru "posledice velikosrpske agresije", ne odgovara činjenicama.

Krapović je naveo da ono što se dogodilo u logoru Morinj nije posledica velikosrpske agresije, nego rata u bivšoj Jugoslaviji i da bi zbog toga ploču trebalo zameniti.

Krapović je u intervjuu za Vijesti rekao da crnogorska vlada nije spremna da pregovara o vlasništvu nad školskim brodom "Jadran" i da Hrvatska nema pravo da ga traži.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.