Izvor: B92, 01.Dec.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESTOROVIC: OGNJANOVIC TREBA SAM DA POVUCE KANDIDATURU

Problem oko imenovanja zamenika guvernera Narodne banke Jugoslavije treba resiti kompromisom, a najbolje resenje je da kandidat Socijalisticke narodne partije Crne Gore za tu funkciju Vuk Ognjanovic sam povuce kandidaturu, rekla je u petak portparol Socijaldemokratije Ljiljana Nestorovic. Ona je na konferenciji za novinare izjavila da SD razume razloge zbog kojih se guverner NBJ Mladjan Dinkic protivi imenovanju Ognjanovica, ali da treba postovati koalicioni dogovor koji Demokratska opozicija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije ima sa SNP. Na pitanje da li se SD slaze sa stavom predsednika Demokratske stranke Zorana Djindjica da Dinkic treba da snosi posledice ukoliko ne prihvati da se imenuje Ognjanovic, Ljiljana Nestorovic je kazala da je to "Djindjicevo misljenje" i ponovila da taj problem treba resiti kompromisom. Ona je dodala da u SRJ ima vaznijih problema oko izbora zamenika guvernera NBJ i navela da paznju javnosti ne treba skretati u tom pravcu.

Prema njenim recima, SD ocekuje da ce jedan od potpredsednika nove Vlade biti predsednik te stranke Vuk Obradovic koji bi bio zaduzen za borbu protiv korupcije i unutrasnju bezbednost. Nestorovic je dodala da je njena stranka zainteresovana i za ministarstvo za rad, socijalna i boracka pitanja i navela da je kandidat za ministra predsednik Izvrsnog odbora SD Slobodan Lalovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.