NESTALI U STRAVIČNOM POŽARU: Vatrogasci tragaju za 20 osoba iz solitera koji je PROGUTALA vatra! Od zgrade ostao samo KOSTUR (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2024, 11:26

NESTALI U STRAVIČNOM POŽARU: Vatrogasci tragaju za 20 osoba iz solitera koji je PROGUTALA vatra! Od zgrade ostao samo KOSTUR (FOTO)

Broj mrtvih bi mogao da se poveća

Najmanje četiri osobe stradale su u požaru koji je u četvrtak progutao soliter od 14 spratova u Španiji, a strahuje se da bi broj žrtava mogao da bude veći.

Za najmanje 20 osoba se još traga, a strahuje se da su i oni izgoreli u požaru koji je satima gutao zgradu u Valensiji. Vatrogasci su spuštenih glava rekli da su male šanse da su te osobe preživele.

Požar je izbio oko 17.30 časova i zarobio oko 350 >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << stanara u kompleksu. Vatrogasci su brzo stigli na lice mesta, ali vatra je bila neumoljiva. Objekat koji je izgrađen 2008. planuo je kao da je kutija od šibica, a požar nije mogao da bude lokalizovan sve do ranih jutarnjih časova.

Dramatični snimci sa lica mesta pokazuju ljude koji se bacaju sa zgrade na vazdušne jastuke u pokušaju da spasu život. Neki su preskakali na komšijske terase koje još nije zahvatio plamen.

Očevici kažu da se požar razbuktao za nekoliko minuta, šireći se i na okolne objekte.

Od solitera je ostao samo "kostur".

Stambeni blok, u oblasti Kampanar u lučkom gradu, bio je prekriven lako zapaljivim poliuretanskim oblogama, a stručnjaci smatraju da su upravo ove obloge krive za brzo širenje požara.

Iako je zakonom dozvoljeno koristiti ih, ove ploče se sve manje koriste od požara koji je progutao Grenfel Tower 2017. godine, a izveštaj iz istrage navodi da su u toj zgradi korišćeni poliuretan i drugi zapaljivi materijali.

Izvor: Srbija Danas/Telegraf/I.N./Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.