NESTALE TRAŽE DRONOM: Načelnik policije na mestu eksplozije kod Bubanj Potoka (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Nov.2021, 19:27

NESTALE TRAŽE DRONOM: Načelnik policije na mestu eksplozije kod Bubanj Potoka (FOTO)

Cela sredina hangara fabrike nalazi se u ruševinama

Danas, oko 14.30 sati, u fabrici "EdePro" u Bubanj Potoku došlo je do razorne eksplozije.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije eksploziju koja se danas dogodila u fabrici raketa, na kružnom putu Leštane, uspeli su da stabilziju i prema do sada utvrđenom stanju smrtno su stradale dve osobe, dok je 16 lica povređeno, izjavio je danas komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Precizirao je da su vatrogasci spasioci spasili pet osoba u saradnji sa ekipama hitne pomoći i policije, saopštio je MUP.

- Komandno operativni centar Vatrogasno spasilačke brigade Beograd u 14.13 časova dobio je dojavu da je došlo do eksplozije u fabrici raketnog goriva u neposrednoj blizini Bubanj potoka - rekao je Majstorović i dodao da su na lice mesta upućene adekvatne snage, 11 vozila i 36 vatrogasaca.

Dolaskom na lice mesta, kako je objasnio, ustanovljeno je da je došlo do eksplozije u magacinu površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

- U ovom trenutku vatrogasci spasioci stabilizovali su situaciju i obavljaju pretragu terena i koriste dron sa termovizijom kako bi se locirali eventualno stradali i povređeni - rekao je Majstorović.

Načelnik Policijske uprave za grad Beograd Veselin Milić stigao je na mesto detonacije sa saradnicima. Milić je razgovarao za pripadnicima MUP-a, SVS i Hitne pomoći.

.

Trenutno se izvlače povređeni. Ima dvoje mrtvih i 16 povređenih za kojima se još uvek traga.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.