NESREĆNA PRIČA UBIJENE TRUDNICE! Pokušala sebi da oduzme život - bilo je zabranjeno da izađe u dvorište

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Dec.2022, 13:16

NESREĆNA PRIČA UBIJENE TRUDNICE! "Pokušala sebi da oduzme život - bilo je zabranjeno da izađe u dvorište"

Detalji iz života Hamide Magaši (35), trudnice koju je u devetom mesecu trudnoće partner upucao ispred Klinike za ginekologiju u Prištini, ne prestaju da šokiraju balkansku javnost

Njen dželat Sokol Halili, koji se nakon zločina nalazio u bekstvu, izvršio je samoubistvo u međuvremenu tako što je ispalio hitac sebi u glavu tokom pregovora sa policijom da se preda.

Zločin koji je šokirao javnost dogodio se u sredu uveče, kada je Halili u dvorištu bolnice u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Prištini sa tri hica upucao svoju trudnu suprugu. Najpre joj je pucao u leđa, a kada je nesrećna žena pala na zemlju, upucao je još dva puta, a onda pobegao. Usledila je opsežna potraga kosovske policije, koja je objavila i njegovu fotografiju uz apel građanima da prijave ukoliko imaju informacije o njegovoj lokaciji.

Nakon dan i po, policija je uspela da ga locira, a on je, tokom pregovora sa policijom, izvršio samoubistvo. Ovaj slučaj podigao je javnost na noge i izazvao proteste na ulicama Prištine.

Hamida i Sokol bili su u braku tek četiri meseca, a Halili je imao i određenu meru zabrane prilaska. Sestra brutalno ubijene trudnice ispričala za portal gazetaexpress da nijedan dan tog braka nije bio ni nalik „medenom mesecu“. Navodno joj je suprug branio da ide na posao na kom je radila skoro 15 godina, od nje zahtevao da mu preda svu svoju zaradu i potpuno je izolovao od svih članova porodice pa je zbog toga Hamida pokušala da sebi oduzme život.

Sestra je ispričala da je pokojna Hamide stalno imala modrice po telu jer ju je bivši suprug neprestano zlostavljao, a na kraju je izgubila posao jer se njen suprug potukao sa sa službenicima opštine Uroševac u kojoj je radila.

- Stres koji je proživljavala tokom čitavog braka postajao je sve veći i polako počinjao da uzima kontrolu nad njom, a ona je o tome samo ćutala - ispričala je sestra pokojne Hamide i kroz suze dodala.

- Mi smo bili uz nju, pričali smo sa njom i pružali joj punu podršku. Ona je zahvaljujući nama ozdravila, ali ju je na kraju bivši suprug ubio.

Sestra pokojne Hamide priznala je da je njena sestra pokušala da skoči sa drugog sprata kuće svog bivšeg supruga zbog nasilja i maltretiranja koje je svakodnevno doživljavala.

- Svakodnevno maltretiranje nateralo ju je da skoči sa drugog sprata kuće. Cela njegova porodica ju je maltretirala, bila je izolovana, nisu je puštali čak ni u dvorište. Nisu joj dozvoljavali ni da dolazi kod nas. Svekrva ju je pratila i do kupatila proveravajući da nema svoj telefon jer su joj branili i da nas zove - priča sestra.

Suprug je njenu sestru Hamide tukao, imao je oružje, revolver kojim bi je udarao po glavi, a sukobi između njih dvoje kulminirali su kada je Hamide ostala u drugom stanju, te je njen muž zahtevao da mu dete preda čim ga rodi.

- Nas je sedam sestara, nemamo roditelje, a izgubile smo i baku. Pokušavale smo da joj pomognemo više puta, ali on ju je na kraju ubio - šokirano priča sestra.

Policajcima ispričala da joj preti ubistvom

Mediji na albanskom objavili su da je nasilni muškarac imao zabranu prilaska, a da je policija već postupala po prijavi žrtve. Hamide ga je, piše kallxo.com, prijavila 6. jula ove godine zbog zlostavljanja.

U krivičnoj prijavi u koju je ovaj portal imao uvid navodi se da je Hamide priznala policajcima da je suprug maltretira i da je više puta pretio da će ubiti muža njene sestre, a da će onda seksualno napastvovati neku od njenih sestara.

Isti portal otkriva da dana kada je podneta prijava nije izdat nalog da se pretrese kuća u kojoj supružnici žive, već je to učinjeno 23 dana kasnije. U kući su pronađeni lovačka puška i pištolj, za koje nije imao dozvolu, zbog čega mu je naloženo da mora da plati kaznu u iznosu od 300 evra.

Ubica iz Prištine, pre nego što je počinio samoubistvo naočigled brojnih policajaca koji su opkolili kuću u kojoj se krio, ostavio je podugačko pismo čije su detalje objavili mediji na albanskom jeziku. Na početku pisma je naveo da su problemi počeli kada je Hamide ostala trudna. Istakao je da je svesno ubio suprugu i sramno je optužio da je sa „sestrama kovala plan da mu oduzmu dete“. Halili navodi da je supruga tražila od njega da se rastanu i da ona sama odgaja dete u kući svog oca, a za to mu je prema navodima iz oproštajnog pisma nudila 25.000 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.