NESPOSOBNI: Kandidati za direktora Železnice pali na testu inteligencije

Izvor: Kurir, 04.Dec.2014, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NESPOSOBNI: Kandidati za direktora Železnice pali na testu inteligencije

Od 34 osobe koje pretenduju na veoma bitnu funkciju samo njih petoro uspelo da dobro uradi postavljene zadatke

BEOGRAD - Čak 29 kandidata - od ukupno 34 - koji su učestvovali na konkursu za izbor generalnog direktora „Železnica Srbije“ nisu dobro uradili testove inteligencije i ličnosti!

Među njima trojica su potpuno omanula i nisu pokazala ni minimum logičkih, matematičkih i organizacionih sposobnosti potrebnih za rukovođenje „Železnicama“, ekskluzivno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << saznaje Kurir.

Kandidati su testove inteligencije i ličnosti radili sredinom prošlog meseca. Kao u školi, sedeli su u klupama Vladine službe za upravljanje kadrovima i više od tri sata za računarom rešavali zadatke. I samo petoro je u potpunosti zadovoljilo tražene veštine!

- Niko mi nije rekao da nisam položio testove inteligencije i ličnosti. Mislio sam da sam relativno dobro uradio - kaže za Kurir zbunjeno Momčilo Jelić, jedan od kandidata koji je pao na ispitu.

Dragutin Radosavljević

BIVŠI DIREKTOR PU RASTURIO!

Dragutin Radosavljević, bivši direktor Poreske uprave Srbije, jedan je od retkih koji je testove odlično uradio.

- Bilo je izuzetno teško. Potrebna je izvrsna koncentracija. Mislim da je test inteligencije rađen po programu i standardima Mense - kaže Radosavljević:

- Nije mi jasno kako neko nije mogao da razume šta se traži. Pre svakog zadataka bilo je i nekoliko primera kako se rade.

ČINJENICE

- kandidati koji u potpunosti ne zadovoljavaju

- Marko Matanović

- Momčilo Jelić

- Miladin Maljević

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Kandidati za direktora Železnice pali na testu inteligencije

Izvor: Press, 04.Dec.2014

Od 34 osobe koje pretenduju na veoma bitnu funkciju samo njih petoro uspelo da dobro uradi postavljene zadatke, piše Kurir . Čak 29 kandidata - od ukupno 34 - koji su učestvovali na konkursu za izbor generalnog direktora...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.