NEPOŠTOVANJE IZBORNIH PROCEDURA ZARAD POLITIČKE KORISTI Oglasio se Milićević nakon jučerašnjeg odlaganja glasanja u Velikim Trnovcima

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2022, 17:04

"NEPOŠTOVANJE IZBORNIH PROCEDURA ZARAD POLITIČKE KORISTI" Oglasio se Milićević nakon jučerašnjeg odlaganja glasanja u Velikim Trnovcima

Zaista nema razloga da svoju neodgovornost i nepoštovanje izbornih procedura zarad političke koristi sada prikrivate i napadima na Socijalističku partiju Srbije.

Svedoci smo jučerašnjih i današnjih malicioznih napada na Socijalističku partiju Srbije u kontekstu ponavljanja parlamentarnih izbora na jednom biračkom mestu u Velikom Trnovcu.

U vezi s tim, podsećam da se Socijalistička partija Srbije, kao državotvorna stranka uvek  zalagala za poštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ustava i zakona. Kada su u pitanju aktuelni izbori prihvatili smo i poštovali zakon i sve procedure koje su dogovorene tokom međustranačkog dijaloga sa evroparlamentarcima.

Naravno da su i Albanci iz Velikog Trnovca građani Srbije i dobro je što se ovo konačno čuje upravo od predsednika Nacionalnog veća Albanaca. Samo, kada to kažete, treba se pitati da li su se i vaši dosadašnji predstavnici u Narodnoj skupštini tako ponašali, i da li su poštovali zakletvu koju smo svi kao narodni poslanici položili.

Nasilje, pretnja i arogancija nikada nisu, niti će biti, svojstvene Socijalističkoj partiji Srbije, a svako ko je počinio krivično delo treba da snosi sankcije bez obzira na nacionalnu pripadnost. Silom i pritiscima svakako ne možete doći do poslaničkog mandata, već samo kroz demokratske i fer izbore i utvrđene izborne procedure. A da nešto nije bilo u redu na tom biračkom mestu  potvrđuje i ovoliki broj ponavljanja izbora. To dobro znate.

Postavlja se pitanje zašto je juče, na dan glasanja, članovima biračkog odbora koji nisu Albanci onemogućeno da kontrolišu birački spisak. Nije li neko ponovo poželeo da u birački spisak ubaci lice koje je na primer, poslednji put dobilo lična dokumenta 1993. godine?

Shvatamo mi i to da su izbori za nacionalne savete nacionalnih manjina blizu, kao i to koliko je Albancima važan mandat u Narodnoj skupštini, ali, vi ćete gospodo morati da se najpre  dogovorite sami sa sobom, koga i šta podržavate. Pri tom  ne smete gubiti iz vida činjenicu da sve što činite mora biti u skladu sa zakonom u Ustavom Republike Srbije.

Dakle, izvolite snagom argumenta a ne snagom sile.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.