NEPI ponovo nezakonito ispušta podzemnu vodu, reagovala inspekcija

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Dec.2018, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEPI ponovo nezakonito ispušta podzemnu vodu, reagovala inspekcija

Firma NEPI Rockcastle još nema dozvolu za odvođenje podzemnih voda u toku probnog rada tržnog centra Promenada u Novom Sadu i sve dok Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija ne izda neophodnu saglasnost, voda se nezakonito ispušta u novosadski kanalizacioni sistem, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Pošto je prethodna saglasnost, koja je produžena izvođačima radova na tržnom centru, istekla 30. novembra, NEPI se našao u "vakuum >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << periodu" između dve dozvole, zbog čega je morala da interveniše komunalna inspekcija, navodi VOICE (www.voice.org.rs).

U članku se dodaje da su inspektori sa predstavnicima NEPI-ja i inženjerima Vodovoda i kanalizacije od početka decembra dva puta izlazili na teren i konstatovali da se podzemne vode nezakonito ispuštaju u gradsku kanalizacionu mrežu.

"Po pravilu, kada pronađemo nešto nelegalno, prijavimo to inspekciji, a oni obično daju neki rok od 20-30 dana da se nepravilnosti otklone, u skladu sa praksom", objasnili su u JKP Vodovod i kanalizacija i dodali da do sada nisu dobili zvanični zapisnik inspekcijske kontrole.

Gradska uprava za inspekcijske poslove nije odgovorila na pitanje VOICE-a koje su sve nepravilnosti konstatovali komunalni inspektori i da li su tom prilikom pokrenuli bilo kakav postupak prema investitoru.

NEPI-jeva marketing menadžerka Tijana Mijović nije se odazvala na poziv da govori o inspekcijskom nadzoru, kao ni predstavnici tržnog centra Promenada.

Tržni centar Promenada se našao u središtu afere zbog propusta prilikom izgradnje i potencijalnog ugrožavanja opšte bezbednosti. Objekat je otvoren 15. novembra bez upotrebne dozvole.

Umesto nje, najveći tržni centar u Srbiji kupcima je svoja vrata otvorio prema zacrtanom roku, zahvaljujući dozvoli za probni rad koju je izdala stručna komisija IBS-Instituta iz Novog Sada, koju je angažovao investitor.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.