NEOPROSTIV POTEZ SAVEZNIKA RUSIJE: Idu sa Amerima na zajedničke vojne vežbe, odgovor Kremlja odmah stigao

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Sep.2023, 12:42

NEOPROSTIV POTEZ SAVEZNIKA RUSIJE: Idu sa Amerima na zajedničke vojne vežbe, odgovor Kremlja odmah stigao

Rusija analizira ove informacije i prati situaciju

Planovi jermenskih vlasti da održe zajedničke vojne vežbe sa SAD izazivaju zabrinutost, posebno u trenutnoj situaciji, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

 Peskov je novinarima rekao da će Rusija analizirati ove informacije i pratiti situaciju, prenose RIA Novosti.

 Jermensko Ministarstvo odbrane prethodno je danas najavilo da će Jermenija i SAD održati sledeće nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zajedničke vojne vežbe u Jermeniji.

- U okviru priprema za učešće u međunarodnim mirovnim misijama, od 11. do 20. septembra u Jermeniji će biti održana zajednička vežba Jermenije i SAD 'Orao partner 2023 - navodi se u saopštenju, a preneo je Rojters.

Ministarstvo ističe da je svrha vežbe povećanje interoperabilnosti jedinice koja učestvuje u međunarodnim mirovnim misijama, razmena najbolјih praksi u kontroli i taktičkoj komunikaciji, kao i povećanje spremnosti jermenske jedinice za planiranu evaluaciju iz NATO programa "Partnerstvo za mir".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.