NEOČEKIVANE VARNICE Izrael traži od Vatikana da jasno osudi napad Hamasa i bude pažljiviji prema patnjama Jevreja

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Okt.2023, 22:59

NEOČEKIVANE VARNICE Izrael traži od Vatikana da jasno osudi napad Hamasa i bude pažljiviji prema patnjama Jevreja

Papa Franja je pozvao na stvaranje humanitarnih koridora za pomoć onima koji su trenutno pod opsadom u Gazi.

Izraelsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da očekuje da Vatikan bude "pažljivijii prema patnjama Izraelaca".

Izraelski ministar spoljnih poslova Eli Koen pozvao je Vatikan da jasno osudi napad Hamasa na Izrael i ponovio pravo Tel Aviva da se brani, preneo je "Gardijan".

Papa Franja je tokom svog nedeljnog obraćanja na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Trgu Svetog Petra pozvao na stvaranje humanitarnih koridora za pomoć onima koji su trenutno pod opsadom u Gazi, a takođe je pozvao na oslobađanje talaca koje trenutno drži Hamas.

- Neka se poštuju humanitarna prava, pre svega u Gazi, gde je hitno i neophodno garantovati humanitarne koridore za pomoć celokupnom stanovništvu - naveo je papa.

Papa je rekao da su ratovi uvek poraz. Državni sekretar Vatikana, kardinal Pjetro Parolin ponudio je u petak da posreduje u rešavanju sukoba i nazvao Hamasov napad na izraelske građane "neljudskim".

- Pravo onih koji su napadnuti je da se brane, ali čak i legitimna odbrana mora da poštuje parametar proporcionalnosti - rekao je Parolin.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.