NEOBIČNA ZAGONETKA GORŠTAKA SA ZLATIBORA: Luka objavio fotografiju, pa zbunio CELU Srbiju! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Feb.2024, 17:44

NEOBIČNA ZAGONETKA GORŠTAKA SA ZLATIBORA: Luka objavio fotografiju, pa zbunio CELU Srbiju! (FOTO)

Možete li vi da pogodite ko je kome šta?

Poznati goroštak sa Zlatibora Luka Crepuljarević, osvojio je mnoga srca svojim načinom života. Ovaj mladić živi daleko od grada, a često se na društvenim mrežama diči svojim veštinama koje koristi u svakodnevnom radu na selu i brizi o životinjama. Ipak, ovoga puta, Luka je zbunio sve nakon što je objavio fotografiju na kojoj je rečima objasnio kako je rodbinski povezan sa ljudima sa slike, ali skoro niko to >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nije razumeo...

Naime, on je na Instagramu pre dva dana objavio fotografiju na kojoj su, kako je objasnio, "njegove babe Cmiljane brat i njena snaja". Ipak, na fotografiji vidi se i uramljena slika, te je Lukinim pratiocima cela situacija postala potpuno konfuzna.

- Večeras mi je srce veliko kao kuća! Na slici je moje babe Cmiljane brat i njena snaja koja je umrla na porođaju! Slikao sam se sa bratićem moje babe Cmiljane, Radojicom, i njegovom ženom Milkom! Srce je puno jer ima ko da me dočeka u kući u kojoj je moja baba Cmiljana devovala! - napisao je Luka.

Nakon ove fotografije, mnogi su se zapitali ko je tu Cmiljana, a ko Radojica, te ko je na fotografiji iz sadašnjosti, a ko na onoj uramljenoj. Ipak, kako je Luka lepo objasnio u opisu fotografije, situacija je prilično jednostavna:

Na fotografiji koju Luka drži u ruci nalaze se brat njegove bake i njena snajka, koja je preminula na porođaju. Neposredno pre smrti, rodila je Radojicu, koji se nalazi sa Lukine leve strane, dok je supruga Milka sa desne. Luka je zapravo posetio porodičnu kuću svoje bake u kojoj danas živi njen sestrić sa suprugom.

A post shared by Luka Crepuljarevic (@lukacrepuljarevic)

Luka je u žižu javnosti dospeo sa samo 18 godina, jer je već tada uspevao sam da vodi domaćinstvo. Pored toga, bio je učenik i student za primer.

- Sa tatom sam dolazio u selo, a kasnije i sam kod bake. Kad je ona bila već u poodmaklim godinama video sam tugu u njenim očima što ne može domaćinstvo da održava onako kako je bilo dok je otac bio živ. Ja sam tada još bio mali, ali sam obećao čim malo ojačam da neću pustiti da tuđe ovce pasu naše livade i tako je i bilo. U vreme epidemije korona virusa nastava se uglavnom odvija onlajn, ovde sam se opremio svim što mi je potrebno i tako pratim časove, kao što bih radio i od kuće koja se nalazi na Zlatiboru, a preostalo vreme radim na imanju - rekao je pre dve godine za ovaj vredni mladić.

Luka ima ovce, jagnjad, svinje, plastenik, voćnjak i više od dva hektara zemlje koju sam kosi i priprema seno za stoku. Pored šupe naslagana stoje drva koja je sam obezbedio i iscepao.

Najmlađi je stanovnik u tom delu sela, preostalim meštanima pomaže kad god je u prilici i tako im izmami osmeh na lice.

Najveću podršku mu pružaju majka i sestra, koje se nisu protivile njegovoj volji da svoje vreme i energiju uloži u rad na porodičnom imanju. Prvobitno mu je majka spremala hranu da nosi sa sobom, ali i tada je Luka pokazao da sve može sam.

Iako je sebe zamišljao kao oženjenog i porodičnog čoveka, Luka još nije naišao na srodnu dušu. Retko koja devojka želi da dođe na selo i bavi se poslom u kom Luka uživa, te se potraga malo odužila.

Ipak, Luka se nada da će i on imati svoj bajkovit kraj i da će mlada uskoro doći.

Srbija Danas/Telegraf/Jelena Stefanović/prenela D.G.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.