NEOBIČNA LJUBAV PUNA DINAMITA: Da bi se video sa devojkom Milun je bacao EKSPLOZIV I ZAMALO UBIO TAŠTU!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jan.2020, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEOBIČNA LJUBAV PUNA DINAMITA: Da bi se video sa devojkom Milun je bacao EKSPLOZIV I ZAMALO UBIO TAŠTU!

U vreme kad nije bilo običnih, a kamoli mobilnih telefona vrlo teško su se ugovarli sastanci između momaka i devojaka.

U prilog tome, najbolje svedoči priča Miluna Tošića (84) iz Mrčajevaca koji je svoju Milicu obaveštavao da je stigao na mesto sastanka tako što je bacao - dinamit!

- Kad bi se negde sreli, dogovaralai bi mesto i vreme sastanka. Ja bih biciklom krenuo ka njenom selu Donja Gorevnica, a u džepu sam nosio eksploziv. Šifra je bila, da kad čuje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << eksploziju izađe iz kuće i krene ka bunaru - priseća se Milun.

Njihov mehanizam dobro je funskcionisao nekoliko meseci, komšijama nije bila sumnjiva buka koja je dva, tri puta sedmično odzvanjala selom zbog Milunovog dinamita, a Milica nije kasnila na sastanke. Međutim, jednom je devojka na mesto sastanka došla ranije, tako da đuvegija nije morao praskom označavati da je stigao.

- Video sam je na tom makadamskom putu, popela se na moju biciklu i zajedno smo otišli u obližnji voćnjak - kaže ovaj Šumadinac.

Međutim, ovo ništa ne bi bilo čudno, da za Milicom nije krenula i njena majka želeći da vidi sa kim joj kćerka provodi vreme. U skriveni šljivik skrenuo je zaljubljeni par, a nekoliko metara dalje sakrila se tašta.

- Milica i ja smo tu ašikovali dva sata i posle smo krenuli kućama. Mene je žuljao onaj dinamit u džepu i pošto sam mislio da među šljivama nema nikoga, bacio sam ga ka obližnjim stablima, gde se krila i moja tašta. Mi smo otišli bicikom, a ona je zbog eksplozije jedva došla sebi i bauljajući stigla do kuće, pet narednih dana ništa nije čula, niti je mogla da jede - priča Milun.

Po selu je pukla bruka da je Milun umalo iz nehata ubio taštu, ali vrlo brzo su se izmirili, pa se sa Milicom venčao 1959. godine u februaru i za nekoliko dana proslavljaju 61 godinu braka. A upravo zbog tog događaja koji je obeležio njihovu vezu, Milun je uvek bio dobar zet, koji se svo vreme odlično slagao sa taštom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.