NENAORUŽANI: Kosmajčevoj porodici oduzimaju oružje!

Izvor: Press, 13.Jul.2014, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NENAORUŽANI: Kosmajčevoj porodici oduzimaju oružje!

U naredne dve godine dobio je dozvole za još jedan pištolj i malokalibarsku pušku. Sve dozvole za Kosmajca mlađeg potpisao je načelnik Policijske stanice Zvezdara Milan Mrkonjić.

Ista Policijska stanica izdala je i dozvole za držanje tri revolvera supruzi Dragoslava Kosmajca, Aleksandri, a beogradska policija sada je pokrenula postupak za oduzimanje oružja.

Sin Dragoslava Kosmajca prvu dozvolu za držanje pištolja dobio je 17. marta 2009, a u junu naredne godine dobio >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << je dozvolu za još jedan pištolj. Za malokalibarsku pušku dozvolu je dobio 27. septembra 2011. U međuvremenu, 24. novembra 2010, prodao je pištolj koji je registrovao 17. marta 2009.

- Sva tri odobrenja za registraciju oružja potpisao je Milan Mrkonjić, načelnik PS Zvezdara, u čijoj je to i nadležnosti jer porodica Kosmajac živi na ovoj opštini - kažu u policiji.

Deceniju ranije, ista policijska stanica dala je dozvole i supruzi Dragoslava Kosmajca, Aleksandri.



- Ona je dobila dozvolu za držanje tri revolvera, i to 28. novembra 1997, pa 16. decembra iste godine i 29. oktobra 1998. Oružje iz 1997. registrovano je u vreme legalizacije, dok je treća dozvola dobijena posle tog postupka. Sva tri odobrenja za registraciju oružja potpisao je tadašnji načelnik PS Zvezdara - navode u MUP-u.
Oružje koje je registrovano na Aleksandru i Lazara Kosmajca zaplenjeno je 20. januara u njihovoj vili u Žabljačkoj ulici kada su po nalogu beogradske policije unutra upali pripadnici PTJ.

Tada su nađeni malokalibarska puška “zbrojovka ČZ 512” i pištolj “zbrojovka ČZ 75”, oba na ime Lazar Kosmajac, kao i revolveri koji se vode na njegovu majku Aleksandru: revolver „smit i veson“, „nort amerikan“ i kolt “anakonda“.

Zbog ovog oružja Dragoslav i Lazar su privedeni u beogradsku policiju, ali i pušteni odmah jer je utvrđeno da je oružje u legalnom posedu. Nakon toga, beogradska policija je pokrenula postupak za oduzimanje oružja. U policiji kažu da su i Lazaru i Aleksandri dozvole date po zakonu, ali ne spore i da su s bezbednosne strane - sporne.

- Njih dvoje nemaju krivični dosije, ali svi u policiji poslednjih 20 godina znaju da je Dragoslav jedna od bezbednosno najinteresantnijih osoba. On je kao takav i zaveden u policijskoj dokumentaciji, i zbog toga su dozvole koje su date članovima njegove porodice sporne - objašnjavaju u policiji i navode da se u praksi retko dešava da mladić od 20 godina i sa takvom porodičnom reputacijom kao što je Lazar dobije dozvolu za oružje.

Deset dana u Spužu

Lazar Kosmajac prvi put je uhapšen 22. juna u Herceg Novom zbog vožnje neprilagođenom brzinom i oglušavanja o upozorenje policije da zaustavi vozilo. On je tog dana bio u automobilu sa ocem kada je policija pokušala da ih zaustavi. Sin je nastavio vožnju, da bi se ubrzo prijavio policiji, ali bez oca. Zbog ovog dela, u zatvoru u Spužu proveo je 10 dana.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.