NEMOJ! Dečak-ubica se bez trunke emocije nije zaustavio ni na molbu NAJBOLJEG DRUGA, sa podignutim rukama ga MOLIO DA NE PUCA

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Feb.2024, 14:25

"NEMOJ!" Dečak-ubica se bez trunke emocije nije zaustavio ni na molbu NAJBOLJEG DRUGA, sa podignutim rukama ga MOLIO DA NE PUCA

Dečak ubica pucao je 3. maja u svog najboljeg druga, srećom, dečak je preživeo, ali je zadobio teške telesne povrede.

Devet meseci je prošlo od stravičnog zločina koji je pogodio čitavu naciju i šire. Devet meseci tuge i bola za roditelje devetoro ubijene dece i porodicu radnika obezbeđenja koje je usmrtio tada trinaestogodišnji maloletnik u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Tog 3. maja stradalo je deset nevinih duša, a ranjeno je njih šestoro. Namerno je kasnio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u školu tog jutra, sa sobom je poneo očevo oružje i krenuo u krvavi pohod koji je detaljno isplanirao. Najpre je usmrtio čuvara, Dragana Vlahovića, kog su svi obožavali, a onda i tri učenice koje su se našle u hodniku u tom trenutku.

Nastavio je ka kabinetu istorije gde je njegovo odeljenje imalo čas, a onda hladnokrvno zapucao ka nastavnici i svojim vršnjacima. Pištolj je uperio čak i u svog najboljeg druga.

Dečak je prošao sa povredama, ali nažalost, njegova molba upućena drugu za kog je verovao da mu je najbolji prijatelj, nije pomogla da ne usmrti drugare iz odeljenja.

- Nemoj Kosta - molio ga je drug, koji je pokušao da zaustavi krvavi pir Kecmanovića.

Sa podignutim rukama, molio je druga da stane.

- Sam Bog je spasao tog dečaka. Uleteo je u učionicu kao specijalac, uradio je sve kao dobro obučeni ljudi koji svakodnevno barataju oružjem. Bez trunke emocije nije se zaustavio ni na molbe najboljeg druga, a dečak je verovao da mu je ovaj blizak - nezvanično navodi izvor za portal Republika.rs.

Ranjeni dečak prošao je sa teškim povredama, ipak preživeo je jezivu pucnjavu u učionici smrti, gledajući kako mu "najbolji prijatelj" ubija redom drugare iz odeljenja.

O ovim stravičnim trenucima, sa velikom dozom hrabrosti pričala je i majka stradalog dečaka Andrije Čikića, Suzana Stanković Čikić. Ona je tada istakla da od svog sina nikada ništa ružno o dečaku-ubici nije čula, a onda je spomenula i dečaka koji je smatrao da mu je ubica najbolji drug, a u koga je maloletnik takođe pucao.

- Imao je dvojicu ili trojicu bližih drugara, kojima je odlazio u kuću i koji su dolazili kod njega u kuću. Neki od tih dečaka su povređeni, pucao je u njih, a mislili su da je njima najbolji prijatelji. Jedva su preživeli - rekla je Suzana i dodala da dečak ubica nije bio otuđen od drugara:

- Nije tačno da nije bio prihvaćen od drugara, ali on, dozvoliću sebi na osnovu onoga što sam čula od dece i što sam imala prilike da čujem na onom ročištu protiv oca, on je dete koje ne može da oseti emociju. Jedan dečak koji je povređen, koga sam ja srela mi je rekao, da je mislio da mu je dečak ubica najbolji drug. Pitanje je zašto se osećao nedovoljno prisutnim u društvu. Bio je pozivan i na rođendane. Prošli put sam rekla sa kojom hladnoćom je na ročištu pričao o ubistvu, kada sam ga pitala: "Da li znaš da si mi ubio sina?", on je rekao "Znam". Nema emocija, verovatno ih nije bilo ni u ovom drugarskom odnosu, ali deca ne znaju da objasne zašto - rekla je Suzana Stanković Čikić u emisiji na K1.

Srbija Danas/Republika.rs/Autor: A.D./Preneo: N.Đ.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.