NEMCI PREDUZIMAJU HITNE MERE: Neko presreće razgovore njihovih oficira?! Ministarstvo odbrane se oglasilo nakon SKANDALOZNOG razgovora

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024, 23:12

NEMCI PREDUZIMAJU HITNE MERE: Neko presreće razgovore njihovih oficira?! Ministarstvo odbrane se oglasilo nakon SKANDALOZNOG razgovora

Napokon se oglasila vojska

Kontraobaveštajna služba Nemačke proverava da li je bilo presretanja razgovora nemačkih oficira o eventualnoj upotrebi raketa „taurus“ za napad na Krimski most, prenosi informativni portal T-Online pozivajući se na Ministarstvo odbrane Nemačke.

- Federalni vojni kontraobaveštajni resor (BAMAD) preduzeo je sve neophodne mere - navodi portal.

Ranije je nemački vojni resor odbio da komentariše audio-zapis >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << razgovora nemačkih oficira.

Glavna urednica medijske grupe „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan je tokom dana objavila 40-minutni audio-snimak razgovora visoko rangiranih oficira nemačkog Bundesvera koji razmatraju „kako da bombarduju Krimski most“.

Sudeći prema tom zapisu, u razgovoru učestvuju četvorica oficira, među kojima je i šef Odeljenja za operacije i obuku Vojno-vazduhoplovnih snaga.

Oficiri, pored ostalog, razmatraju kako da isporuče rakete „taurus“ i kako da obuče ukrajinske vojnike da ispale te rakete na Krimski most, tako da Nemci ne pređu „crvenu liniju“ i da ne postanu očigledni učesnici sukoba u Ukrajini.

Francuski predsednik Emanuel Makron je ranije rekao da je u Evropskoj uniji dogovoreno da se stvori „deveta koalicija“ za duboke napade“, odnosno za isporuku raketa srednjeg i dalekog dometa Ukrajini. On je, takođe, rekao da će Francuska učiniti sve da Rusija „ne pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razmotrili mogućnost slanja vojske u Ukrajinu, ali za sada nema konsenzusa o tome.

Nemački kancelar Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus su kasnije saopštili da Nemačka neće slati svoje vojnike u Ukrajinu. Šolc je negirao i planove o slanju dalekometnih krstarećih raketa „taurus“ Ukrajini.

Izvor: Srbija Danas/Sputnjik/Prenela: T.M.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.