NEMAM RAZLOGA DA GA ZOVEM, ALI... Makron o razgovoru sa Putinom

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jun.2023, 11:41

"NEMAM RAZLOGA DA GA ZOVEM, ALI..." Makron o razgovoru sa Putinom

Prema rečima francuskog lidera, "danas je nastavak dijaloga moguć samo pod uslovima vraćanja međunarodnom pravu".

Francuski predsednik Emanuel Makron saopštio je da je spreman da razgovara sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom, ali da ga neće lično zvati, prenosi TASS pozivajući se na francuske medije.

- Naravno, odgovoriću ako Putin pozove. Nemam razloga da ga zovem. Ukrajinska kontraofanziva je u toku. Nadam se da će doći vreme za pregovore >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o uslovima Kijeva. Ali ako on pozove da nešto predloži, ja ću odgovoriti, jer je Francuska uvek bila posrednik - rekao je on danas u intervjuu za TV kanal Frans 24.

Prema rečima francuskog lidera, "danas je nastavak dijaloga moguć samo pod uslovima vraćanja međunarodnom pravu koje je jedini način da se živi u miru", navodi TASS.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.