NEMAČKI MINISTAR U PRIŠTINI! Pružio punu podršku lažnom premijeru Kurtiju, sutra sastanak sa Vučićem

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Apr.2021, 22:18

NEMAČKI MINISTAR U PRIŠTINI! Pružio punu podršku lažnom premijeru Kurtiju, sutra sastanak sa Vučićem

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti održao je danas sastanak sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Hajikom Masom

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti, zajedno sa potpredsednicima vlade Besnikom Bisljimijem i Donikom Gervalom, održao je danas sastanak sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Hajikom Masom, od koga je dobio potvrdu podrške Nemačke Prištini.

Nemački ministar je takođe istakao podršku vladinim ciljevima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << reforme vladavine prava, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, javlja Kosovo onlajn.

Ministar Mas izjavio je da je tokom nemačkog predsedavanja EU pitanje liberalizacije viznog režima za Kosovo bilo na vrhu dnevnog reda.

Potvrdio je da će Nemačka biti posvećena liberalizaciji viza za Kosovo što je pre moguće, pošto je nemački stav jasan, a to je "da je Priština ispunila sve uslove za liberalizaciju viznog režima".

Tema sastanka bilo je i pitanje dijaloga sa Srbijom uz posredovanje EU, gde je nemački diplomata potvrdio kontinuiranu podršku Nemačke dijalogu i normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Kurti je naglasio je da nova vlada garantuje bezbedno okruženje za investiranje i da će Priština pozdraviti zajedničke investicije dijaspore i nemačkih investitora.

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sutra sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Hajkom Masom. Vučić i Mas sastaće se u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, u devet sati, a nakon razgovora predviđene su izjave za medije, najavila je pres služba predsednika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.